2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Paletta: Századok a kultúra tükrében

Hír TV

2019. augusztus 27., kedd 18:30

A Hír TV Paletta című műsorában Hedrey Mária beszélt a 21. Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválról. Ezután a Nemzetközi kortárstáncszínházi előadások fesztiváljáról, majd Valentaine és Fatima legújabb klipjéről volt szó.

21. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Századok a kultúra tükrében

Hedry Mária, a Klebelsberg Kultúrkúria és a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál rendezvényének főszervezője, művészeti vezetője mesélt Turda Adrienn műsorvezetőnek mennyi programmal készülnek az idén. A Bábics Anita és Wenzon Gusztáv közreműködésével létrejött fesztiválon a különböző művészeti ágak bemutatásán van a hangsúly, különösen gyermekek számára. Hagyományőrző játékokon kívül bábszínházzal, gyermekprogramokkal, koncertekkel várják az augusztus 29. és szeptember 1. között a fesztiválra látogatókat.

L1Dancefest 2019 – Nemzetközi kortárstáncszínházi előadások fesztiválja

Ladjánszki Márta koreográfus, táncos mesélt arról, mit is jelent számára a kortárs tánc. A korábban szertornázó, régóta sportos életmódot folytató előadó szerint a kortárs szó egyelőre visszatartó a nagyközönség többsége számára. A fesztiválon és a kortárs tánccal kapcsolatban azonban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, a szabad asszociációra. További újítás a tánc közben előforduló verbalitás megjelenése. Minderről többet is megtudhat, aki ellátogat a fesztiválra.

Valentaine X Fatima: Maradj velem – Érzelmes klip készült a dalhoz

Mohamed Fatima énekes és Sztojka Tibi „Valentaine” énekes mesélt közös új klipjükről. 2 éve már dolgoztak együtt, mégis ez a romantikus hangvételű dal, mind stílusában, mind hangszerelésében egészen újszerű. Szerelmes témájával a mai populáris zenék, az új arculat és a fiatalok felé tekint. A művésznév kigondolása mellett, a jövőbeni produkciókról is beszélgettek Turda Adrienn műsorvezetővel.

Hír TV