2019. szeptember 19.,
csütörtök, Vilhelmina napja

Paletta: Szakmaszimulátor játék 3D-ben, önismereti tréning és generációkutató várja a fiatalokat

2019. május 31., péntek 21:06

Virtuális kalandozás a szakmák világában - a legújabb technológiai megoldásokat alkalmazó ingyenes pályaválasztási napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A rendhagyó, interaktív, virtuális- és 3D-megoldásokat is alkalmazó pályaválasztási napon a VR-technológiának köszönhetően a virtuális valóságban ki is próbálhatnak a diákok egy-egy szakterületet: például egy virtuális konyhában séfként vagy egy autószerelő műhelyben fényezőként, esetleg magasban dolgozó tetőfedőként. A programról részletesen beszélt Dippold Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának igazgatója a Hír TV Paletta című műsorában.

Újra a színpadon hazánk egyik legsikeresebb és legsokoldalúbb dalszerző-szövegírója, Johnny K Palmer, méghozzá a Margitszigeti fák című dallal. Ehhez pedig egy olimpikonokkal teli klip is kapcsolódik, amely május 30-án, a dalszerző-szövegíró-énekes születésnapján jelenik meg. A sportrovatban Johnny K. Palmer és Szilágyi Vilmos, testépítő.

A Szabadtéri Színházak Szövetsége hivatalosan is megnyitotta az idei nyári színházi évadot és ismertette a nyári színházak programkínálatát. Az eseményen átadásra került a szövetség által alapított Gedeon József Amfiteátrum díj is, a 2019. évi díjazott pedig: Vidnyánszky Attila. A nyári színházi évadról részletesen Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója és Pócza Zoltán a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke beszélt a Palettában.

HírTV