2019. november 16.,
szombat, Ödön napja

Paletta: Szabó Dezső helye a magyar kultúrában

Hír TV

2019. október 21., hétfő 19:00

Magyarországon egyedülálló egészségügyi fejlesztésről, őszi szabadtéri edzésről és Szabó Dezsőről is szó volt a mai Palettában.

Egyedülálló egészségügyi fejlesztés Magyarországon

Dr. Deák Pál Ákos, a Semmelweis Egyetem és a Premier Med Egészségügyi-, Oktató- és Kutatóintézet intervenciós radiológusa beszélt azokról az invazív orvosi technikákról, melyek hazánkban még egészen újszerűnek mondhatók. A tevékenység során az orvos nem pusztán megállapít egy diagnózist, amennyiben szükséges, vágás nélküli, radiológiai módszerekkel be is avatkozik.

Szabadtéri edzések hideg időben

Radányi Norbert a Bartendaz hazai alapítója beszélt az őszi szabadtéri edzés jelentőségéről. A téli edzések alapja lehet, mivel a hideg időt képes fokozatosan megszokni a szervezet, alkalmazkodva a fagypont környéki hőmérséklet okozta megterheléshez. A réteges öltözködés és a speciális ruha haszna mellett egyéb tanácsokkal is ellátott minket.

Szabó Dezső helye a magyar kultúrában

Farkas Attila PhD., egyetemi adjunktus, filozófus beszélt Szabó Dezsőről. A két világháború közti időszak egyik legjelentősebb írója a ’80-as évek óta tananyag a közoktatásban. Életéről, munkásságáról, jelentőségéről konferenciát szerveznek. Dr. Kocsis Miklós, az MMA MMKI igazgatója beszélt az október 28-tól 29-ig a Pesti Vigadóban lévő konferencia ötletéről.

Hír TV