2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Paletta: „Szabadszínész”

2019. november 20., szerda 17:46

A Paletta szerdai adásában az egyre jobban terjedő digitális bankolásról, a „Szabadszínész” startup-ról és egy karácsonyi koncertről is kérdezte vendégeit Szani Roland, műsorvezető.

Házhoz jön a banki ügyintézés - egyre jobban terjed a digitális bankolás

„Az Év Leginnovatívabb Bankja” elismerést kapta idén a Gránit Bank, a pályázatot a MasterCard írta ki magyarországi pénzintézetek számára. Ezt a díjat független szakértői zsűri készíti elő és bírálja el. Az indoklás szerint az a bank nyerheti el, amely 2018-ban és 2019-ben olyan unikális újításokkal jelent meg a piacon, amely az egész bankrendszer szempontjából újdonságnak számít, az ügyfeleknek pedig kényelmi szolgáltatást tesz lehetővé – mondta el műsorunkban Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója. A Gránit Banknál egy digitális platform, pontosan a videóbanki szolgáltatás segítségével ma már bárki egy okostelefonról is intézheti ügyeit.

„Szabadszínész” – álláskereső színészeknek segítene egy magyar startup

Három évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy a színészek hasznára válna, ha szabad kapacitásukat ki tudnák használni. A cél elérése érdekében egy startupot indított Lengyel Tamás Jászai Mari-díjas színművész, aki a lehetőségről stúdiónkban árult el részleteket. A „Szabadszínész” gyakorlatilag egy online álláskereső felület, ahol a színészek feltüntethetik szabad kapacitásukat, a munkáltatók pedig megtalálhatják őket. Gyakorlatilag egy digitális casting adatbázist hoztak létre, a platformra gyerekek és amatőr színészek is regisztrálhatnak. A profil létrehozása után a színészek bekerülnek az adatbázisba, amit szűrhetnek a megrendelők egy kereső segítségével.

Miattad Karácsony – Nagykoncert a Budapest Kongresszusi Központban

Zséda legújabb koncertklipjét ezen a nyáron forgatták a Várkert Bazárban. A LaLaLaLa (Tandemugrás) című dal zenéjét Malek Miklós szerezte, szövegét Tariska Szabolcs írta. Az énekesnő Szani Roland kérdésre elmondta, jelenleg egy új lemez készítésén dolgozik, aminek megjelenése jövő tavaszra várható. Az Adventi időszakban pedig „Miattad Karácsony” címmel ad nagykoncertet Zséda a Budapest Kongresszusi Központban, december 8-án. Az előadás egy turnésorozat része, az érdeklődők Szegeden, Pécsett, Miskolcon, Hajdúböszörményben és Kiskunfélegyházán is részesei lehetnek az igazi karácsonyi hangulatnak.

Teljes műsor: 

HírTV