2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Paletta

Paletta: Sok szeretettel köszöntjük Szenthelyi Miklóst közelgő 70. születésnapja alkalmából

Szenthelyi Miklós 1974-ben lesz az Országos Filharmónia szólistája, számos hegedűversenyt megnyert. A hegedűművész a Palettában mesélt életéről és pályafutásáról Paletta című műsorunk csütörtöki adásában.

  • Paletta: Sok szeretettel köszöntjük Szenthelyi Miklóst közelgő 70. születésnapja alkalmából

Szenthelyi Miklós gyermekként zongorázni tanult, mert édesanyja zongoratanárnő volt és viszonylag későn, 9 éves korában kezdett el hegedülni, tanára pedig Lányi Margit volt, akinek nagyon sokat köszönhetett.

Egy nagyon szigorú személyiségről beszélünk, akinek azért tartozom komoly és örök hálával, mert volt egy pedagógus, aki „torkon ragadta” az embert és terelte a munka felé és ezt Margit néni maximálisan tette – mondta Szenthelyi Miklós.

Édesanyja halála után a gyermek Szenthelyi Miklósban valami megfordult és innentől kezdve elkezdett keményen dolgozni, gyakorolni, tulajdonképpen egész pályáját végigkísérte azt mind annak köszönhette, hogy világéletében kőkeményen gyakorolt.

Átállni a katedra másik oldalára azt jelentette neki, hogy a főiskolán Kovács Dénes volt a mestere, és ahogy lediplomázott szinte másnap már tanítani is kezdett tanársegédként, ennek pedig már 47 éve. Elképesztő mennyiségű nagyon tehetséges növendéke volt, vannak köztük olyanok is, akik nagyon komoly karriert értek el.

1988-ban, a főiskolán végzett tanítványaiból megalapította a csak vonósokból álló Magyar Virtuózok Kamarazenekart, amelynek művészeti vezetője, 1999 óta karmestere is. Az együttes hamar népszerű lett itthon és külföldön, bejárták szinte egész világot.

A teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!