2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Paletta: Segítséget nyújtó alkalmazás az öngyilkosságok megelőzésére

Hír TV

2020. március 5., csütörtök 08:55

Az öngyilkosságok megelőzésére hozott létre egy mobilapplikációt a Péterfy Sándor Utcai Kórház krízisosztálya, a Magidom zenekar különleges koncerttel készül, és egy, a Siklósi Várat népszerűsítő videót készítettek. Ezekről beszélt Szani Roland műsorvezető vendégeivel a Palettában.

Lelkisos mobilapplikáció

„Szeretnénk egy lelkisos mobilapplikációt fejleszteni, mert nagyon nehéz segítséget kérni az öngyilkossági gondolatokkal küzdőknek, és akik lelki krízisben vannak. Azt gondoljuk, hogy egyébként is szemérmesek az emberek ebben meg tényleg egy olyan stigma is övezi a mentális zavarokat, illetve azokat a gondolatokat, hogy lehet egyáltalán ilyen gondolatoktól szenvedni, hogy talán jobban és előbb kérnek segítséget, hogy letöltenek a mobiltelefonjukra egy segítséget, és így tényleg a zsebben tud lenni egy olyan iránytű, ami segíti ezeket az embereket, hogy eljussanak a megfelelő szakmai segítséghez.”

-          mondta a műsorban Hajduska-Dér Noémi, a Péterfy Sándor Utcai Kórház klinikai szakpszichológus.

Tavaszindító feszültségoldásra készül a Magidom zenekar

„Egy elég komoly koncerttel készülünk abból a szempontból, hogy most egy hosszabb, másfél órás anyaggal készültünk a koncertre. Egyedi látványvilág lesz plusz vizuállal, hangtechnikával és fénytechnikával, úgyhogy nagyon egzotikus, különleges Magidom-koncertre lehet majd számítani.”

-          mesélte Bajnok Balázs gitáros.

Hatalmas siker a Siklósi Várat népszerűsítő videó

„Tudatos volt a stílusválasztás is. És ez azért volt, mert a Siklósi Vár azon magyarországi várak közül az egyik, – szám szerint 18 ilyen van – amely képes arra, hogy önfenntartó legyen. Küzdünk ezért, és ezért aztán minél több turistára van szükség ahhoz, hogy a mi Délvidékünkre lelátogassanak – mondják ugye, hogy Budapest tele van a turistákkal, hát nálunk még van hely.”

-          mesélte Szentgyörgyváry Péter, a Siklósi Vár várkapitánya.

Hír TV