2019. szeptember 19.,
csütörtök, Vilhelmina napja

Paletta: Rock-kocsmát nyit Budapesten Takáts Tamás

Hír TV

2019. június 6., csütörtök 18:55

Hol és mikor ad koncertet a Takáts Tamás Blues Band, mivel várják az érdeklődőket a Magyar Hegedű Ünnepén és egy 30 éve működő menhely mindennapjaiba is belátást kapunk a csütörtöki Palettában a Hír TV-n.

No nem a klasszikus értelemben, de egy estére egy hatalmas rock-kocsmává alakul a Barba Negra Track, ugyanis ott ad koncertet június 13-án a Takáts Tamás Blues Band. A zenekar frontembere, aki nem lehet más, mint Takáts Tamás, erről és nyári terveikről beszélt a Palettában.

A Magyar Hegedű Ünnepe – ezzel a címmel indul útjára június 8-án az a kétnapos rendezvény, amelyen koncertekkel, hangszerkiállítással és hangszerbemutatóval várják az érdeklődőket. A stúdióban az esemény ötletgazdája Szecsődi Ferenc, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

Harminc éve fogad be megunt, elkóborolt, gazdátlan állatokat a XXII. kerületben működő Herosz állatotthon. A menhelyen kutyákon és macskákon kívül élnek madarak, teknősök, kígyók, birkák, kecskék, rágcsálók és nyulak is. Az utóbbi időben azonban az állatotthon veszélybe került, mert egyre kevesebb összeg folyt be az adók egy százalékából. A környékbeliek viszont összefogtak és az önkormányzat is segített, így az intézményt nem kellett bezárni, az állatokat is sikerült megmenteni. Minderről részletesen Karsay Ferenc Budafok-Tétény polgármestere és Szekeres Gábor a HEROSZ Állatotthon telepvezetője beszélt.

Hír TV