2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Paletta

Paletta: Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

A Hír TV Paletta című műsorának mai témái a bakelit lemezek, a Puskás Ferenc által posztumusz elnyert életműdíj és a prímások hivatása voltak.

  • Paletta: Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

LP ritkaságok – 3 kiadvány csak vinil LP formátumban

A bakelit lemez egyfajta reneszánszát éli - a sajtó és a gyűjtők véleménye szerint egyaránt. Kovács László, a Moiras Records Kiadó képviselője beszélt a sokak által ismert és egyre közkedveltebb fekete lemezekről, melyeket legtöbbször csak néhány száz darabban adnak ki. A magyar könnyűzene elfelejtett, ki nem adott vagy méltatlan sorssal kiadott értékeinek összegyűjtéséről mesélt Kovács László.

Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője mesélte el élményeit a monte-carlói látogatása kapcsán. A Puskás Ferenc által posztumusz elnyert életműdíjról és annak gálaműsorán történő átadásáról is beszélt. A díjat létrejöttét követően mindössze negyedik alkalommal adták át. Átvétele mellett, a Puskás Intézet egy minikiállítást is kivitt az elegáns hotelbe, ahol maga az átadási ceremónia zajlott.

Koncertre készül ifj. Berki Béla

Ifj. Berki Béla prímás mesélt hivatásáról és az éttermekben, kávéházakban történő zenélés öröméről, műfajának jelentőségéről. Felmenői között szinte kizárólag prímások vannak. Talán ennek is köszönhető, hogy már 5 éves korában komolyzenét és hegedülést tanult, mely azóta is meghatározza mindennapjait.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!