2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Paletta: Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

Hír TV

2020. január 6., hétfő 19:00

A Hír TV Paletta című műsorának mai témái a bakelit lemezek, a Puskás Ferenc által posztumusz elnyert életműdíj és a prímások hivatása voltak.

LP ritkaságok – 3 kiadvány csak vinil LP formátumban

A bakelit lemez egyfajta reneszánszát éli - a sajtó és a gyűjtők véleménye szerint egyaránt. Kovács László, a Moiras Records Kiadó képviselője beszélt a sokak által ismert és egyre közkedveltebb fekete lemezekről, melyeket legtöbbször csak néhány száz darabban adnak ki. A magyar könnyűzene elfelejtett, ki nem adott vagy méltatlan sorssal kiadott értékeinek összegyűjtéséről mesélt Kovács László.

Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek Monte-Carlóban

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője mesélte el élményeit a monte-carlói látogatása kapcsán. A Puskás Ferenc által posztumusz elnyert életműdíjról és annak gálaműsorán történő átadásáról is beszélt. A díjat létrejöttét követően mindössze negyedik alkalommal adták át. Átvétele mellett, a Puskás Intézet egy minikiállítást is kivitt az elegáns hotelbe, ahol maga az átadási ceremónia zajlott.

Koncertre készül ifj. Berki Béla

Ifj. Berki Béla prímás mesélt hivatásáról és az éttermekben, kávéházakban történő zenélés öröméről, műfajának jelentőségéről. Felmenői között szinte kizárólag prímások vannak. Talán ennek is köszönhető, hogy már 5 éves korában komolyzenét és hegedülést tanult, mely azóta is meghatározza mindennapjait.

Teljes adás:

Hír TV