2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Paletta: Keresik az ifjú feltalálókat és tudósjelölteket

Hír TV

2019. november 7., csütörtök 18:30

Egy tehetségkutató versenyről, két különleges koncertről, valamint egy új dokumentumfilmről is kérdezte vendégeit a műsorvezető, Szani Roland.

 

November 27-én 15 óráig lehet jelentkezni a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

Egyénileg vagy kétfős csapatban pályázhat minden 1999. október 1. és 2006. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg  felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is. Pályázni lehet műszaki, természet-tudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével – tájékoztatott Antos László a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója. A többfordulós versenyt 29. alkalommal hirdetik meg.

Dóka Attila különleges koncertekkel zárja az évet

Integrált színházi élmény a Bethlen Téri Színházban. 2019. november 15-én Dóka Attila és a Mozdulj! Közhasznú Egyesület egy olyan produkciót mutat be, amelyben a szervezet fogyatékossággal élő, kerekesszékes művészei is fellépnek, hogy a darab során kibontakozó történetet tánccal, versekkel, és közös zenéléssel árnyalják. Az este során felcsendülnek a legjobb Dóka Attila–dalok, és kiderül az is, hogyan lépett be a dalait fáradhatatlanul író szerző egy olyan világba, amely eddig rejtve maradt a szemei elől. A második szintén változatos előadást december 7-én láthatják a színházbarátok Dóka Attila szülőhelyén, Gyálon.

Élet, öröm, zene – Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar és Hollerung Gábor közös életéről, hétköznapjairól, zeneiségéről szóló szimfonikus dokumentumfilmjében Sólyom András a kulisszák mögé kalauzolja a nézőt. Oda, ahol a zenészek emberként is megjelennek. Az ismert operatőr, rendező tavaly tavasszal kezdett el forgatni próbákon, koncerteken, a zenekar 25. születésnapja apropóján. Több mint egy éven át szinte együtt lélegzett a zenekarral. Az eredmény pedig egy lendületes, izgalmas film lett, amellyel mind a zenekar, mind az alkotó büszkén lép a közönség elé. A dokumentumfilm november 9-én látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Paletta vendége Hollerung Gábor, Liszt-Ferenc díjas karmester volt.

Teljes műsor: 

Hír TV