2019. október 17.,
csütörtök, Hedvig napja

Paletta: Jazz minden mennyiségben

Hír TV

2019. július 3., szerda 18:50

A zene volt a főszereplője a szerdai Palettának: a jazz mellett az operettnek is jutott hely. Vendégül láttuk a Bársony Bálint Sextett mellett Gyémánt Bálint dzsesszgitárost és a Csárdáskirálynő című operett két szereplőjét is.

A Paletta adásában a jazzé volt a főszerep. Vendégünk volt Bársony Bálint szaxofonos, és Tar Gergely dobos, akik együttesükkel, a Bársony Bálint Sextett-tel új albummal rukkoltak elő. A Magyar Rhapsody Projekt című lemezen magyar vagy magyar kötődésű klasszikus zeneszerzők műveit dolgozták át jazzes, swinges változatban. Céljuk, hogy ezzel azokhoz is közelebb hozzák a komolyzenét, akik esetleg eddig nem voltak nyitottak rá.

A Paletta vendége volt Gyémánt Bálint, dzsesszgitáros is, akivel a Salföldi Dalföld elnevezésű fesztiválról beszélgettünk. A rendezvényen idén a magyar jazzé a főszerep.

Adásunkban a jazz mellett az operettnek is jutott hely, hiszen vendégünk volt két kiváló színművész, Vadász Zsolt és Bakos Kiss Gábor, akik a Budapesti Nyári Fesztivál keretein belül lépnek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, méghozzá a Csárdáskirálynő című operett főbb szerepeiben.

Hír Tv