2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Paletta: Hagyományőrző divat

2020. február 6., csütörtök 19:00

HATALMAS SIKER A PALACSINTÁS KIRÁLY CÍMŰ MESEDARAB AZ ÚJSZÍNHÁZBAN

Timkó Eszter, színművész elmondta, hatalmas boldogság számára, hogy szerepelhet a mesedarabban. A színművész elmondta, bár ő játssza a darabban a főgonoszt, igyekeztek a gonoszabb karaktereket úgy megformálni, hogy legyen bennük emberi és érthető. A következő előadások február 8-án és 17-én az Újszínházban láthatók.

HAGYOMÁNYŐRZŐ MOTÍVUMOK, MODERN TERVEZÉS ÉS EGYEDI ÉKSZEREK EGY KOLLEKCIÓBAN

Balogh Adry, az Adry Couture tulajdonosa elmondta, amellett, hogy megvan a maga alkotói szabadsága, mellette figyelnie kell arra is, hogy milyen trendek uralkodnak éppen a divat világban. Úgy gondolja, hogy a tervező által készített menyasszonyi ruhák esetében az ara sokkal inkább magáénak érezheti a ruhát, hiszen az saját kívánalmai szerint készül. Pálházy Zsuzsa, a Suzy Palhazy Soutatche megálmodója elmondta gyönyörű ékszereit az archoz, alakhoz, ruhához egyedileg tervezi meg, melyeket kézzel varrva készítenek el. Elmondta, igyekszik ékszereivel megmutatni, hogy akár a hétköznapokban is igen ízlésesen fel tudják díszíteni magukat a nők. A két tervező most közös kollekción dolgozik.

70 ÉVES A HONVÉD FÉRFIKAR

Tolvacsvay László, az Erkel Ferenc-díjas és Magyar Örökség díjas zeneszerző elmondta, a Honvéd Együttes egykori művészeti vezetőjétől, Novák Ferenctől kapta meg Bella István, Halotti beszéd című versét, hogy zenésítse meg. Riederauer Richárd, a Honvéd Férfikar karnagya elmondta hatalmas pillanat, hogy a MÜPA és a Honvéd Férfikar közös szervezésében létrejön egy nagyszerű koncert, a Honvéd Férfikar fennállásának 70. évfordulója alkalmából, melynek második felében a Testamentum című oratórium nem csak zenei élményként jelenik majd meg, hiszen a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is színpadra lép. Az előadás február 26-án lesz látható a MÜPA-ban.

HírTV