2021. augusztus 6.,
péntek, Berta, Bettina napja

Paletta: Gájer Bálint is fellép a hétvégi Jazzy Fesztiválon

Hír TV

2019. október 2., szerda 18:55

Lajta Gábor - Az ajtón túl – Festmények 1985-2019 kiállítása az elmúlt 33-34 év terméseiből szemezget. A jogászból lett festőművész műtermi modellek után festett aktképei, koncert- és éjszakai képei, valamint Az oroszlán nyelve című sorozatának darabjaiból is láthatunk egy válogatást. Ezek mellett még szerepel a 32 éve be nem mutatott geometrikus festményekből néhány, és egy fotósorozat egy megsemmisült nagyméretű objektről, egy festett ajtóról. A kiállítás november 17-ig tekinthető meg a Műcsarnokban. A Palettában a kurátor és a művész segítségével ismerhettük meg közelebbről Lajta Gábor munkásságát.

A folytatásban a bélyegek világában időztünk egy kicsit: egy bélyegszakértővel nagyon drága és ritka darabokat csodálhattunk meg. Vajon mennyiért kelt el a világ legdrágább külföldi és magyar bélyege, ez is kiderül az adásból. Egyébként most péntektől vasárnapig 12 ország képviselteti magát a Hunfila 2019 Budapest – Nemzetközi Bélyegkiállításon. A Stefánia Palotában zajló eseményről is megtudtunk néhány érdekes információt a Palettában.

Mozgalmasnak ígérkezik a hétvége, hiszen Budapest ad otthont a Jazzy Fesztiválnak. A szervezők a Paloznaki JazzPiknik hangulatát szeretnék kipróbálni a fővárosban és erre tökéletesnek ígérkezik a Jazzy Fesztivál. A kétnapos rendezvényen fellép Gájer Bálint is, egyórás műsoráról részletesen mesélt a Paletta műsorvezetőjének.

Hír TV