2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Paletta

Paletta: Február elsején lesz a 103. Széchenyi lakoma és bál a Pesti Vigadóban

Szani Roland műsorvezető Rubovszky Andrással, a Széchenyi Társaság elnökével, Robert Lyons-szal, a Shaolin Kung Fu háromszoros Kung Fu világbajnokával és Kiss-B. Attilával, az Operettszínház főigazgatójával beszélgetett.

  • Paletta: Február elsején lesz a 103. Széchenyi lakoma és bál a Pesti Vigadóban

 „(…)Széchenyi lakoma és bál is lesz február 1-jén, immáron 103. alkalommal.”

– vezette fel a Paletta első témáját Szani Roland.

„Igen. 1864 óta számoljuk a Széchenyi lakomákat illetőleg a Széchenyi bálokat, amelyeket a háborús éveket és a kommunizmusnak az időszakát leszámítva minden évben volt Széchenyi lakoma vagy bál. 1864-től kezdve először a főrendek jöttek össze és megemlékeztek Széchenyinek a munkásságáról és mindig dicsőítő beszédek hangzottak el ezeken az estéken, aztán 1907-től számítjuk azt, hogy bálként is megjelent és a kettőt össze is vonták (…).”

– mondta Rubovszky András.

103. Széchenyi lakoma és bál a Pesti vigadóban

„Ha az amerikai filmek világából indulunk ki, akkor hát az jelenik meg a szemeink előtt képként, hogy akkor narancssárga ruhában vannak alapvetően kopaszra borotvált fejjel és egy kolostorban vagy egy templomban naphosszat edzenek, gyakorolnak és meditálnak. Valami ilyesmi kép él bennünk filmek által a Shaolin Kung Fu-ról, de nyilván nem csak erről van szó egyébként.”

– mondta Szani Roland.

„Hát, igen! Ez egy életforma végülis. 1500 éves a Shaolin Kung Fu és valóban úgy épül fel, hogy először a harcművészet: rövid fegyverek, hosszú fegyverek, később meditáció és a végén a teljes elmélyülés."

- részletezte Robert Lyons.

„1894-ben Somossy Orfeum néven jött létre, majd 1923-ban kapta meg azt a nevet, amit ma is használ ott a Nagymező utcában: Budapesti Operettszínház, és hát igazgatók jöttek-mentek a sok-sok év alatt és hát lassan egy éve most már te vagy ott abban az irodában, amire ki van írva, hogy direktor.”

– intézte szavait vendégéhez a műsorvezető.

„Igen, 2019. február 1-jén foglaltam el a Budapesti Operettszínház főigazgatói székét és azóta dolgozunk.”

– válaszolt Kiss-B. Attila.

„Úgy ültetek be, mert hogy többen adtátok be a pályázatot, hogy nem kizárni szeretnétek műfajokat, hanem azt szeretnétek, hogy az egy ilyen kreatív alkotóműhely legyen, ahol egyébként megjelenhet bármi, nyilván a műfaj sajátosságainak megfelelően."

- vetette közbe Szani Roland.

„Úgy fogalmazok, hogy bármi, ami zenés, színházi produktum és értéket képvisel. Tehát nem szabom meg a műfajok határát, hiszen a műfajok mindig utólag írhatók körül, mindig az utókor látja, hogy pontosan mi is volt az, ami ott zajlott(…).”

-          tette hozzá Kiss-B. Attila.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!