2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Paletta: Egy nagy visszatérő

2019. november 27., szerda 19:00

A Paletta szerdai adásában bemutattuk Jásdi István író, borász legújabb kötetét, megemlékeztünk az örökkévalóság vasárnapjáról és szó volt a Budapesti Operettszínház új darabjáról, a János vitézről.

Lyukas óra – megjelent Jásdi István legújabb könyve

Egy hónapja jelent meg Jásdi István író, borász harmadik könyve a Lyukas óra. A kötet címe nem egy tanórai lyukasórára utal, hanem a szerző nagyapjának időmérő szerkezetére, amelyet az első világháborúban a szíve fölött átlőttek. Az író nagyapja ezzel túlélte a lövést és ma már huszonkilenc leszármazottja van. A csopaki borász kötete több történetből áll, az idő és a borok évjáratai kötik össze őket. Kiotótól Párizsig utazhatunk Jásdi Istvánnal, miközben különleges tájakkal, emberekkel és históriákkal ismerkedhetünk meg.

Örökkévalóság vasárnapja – a ’89-es forradalomra emlékeztek

Idén november 24-ére esett az örökkévalóság vasárnapja, a budapesti Erdélyi Gyülekezet egy istentisztelettel egybekötött megemlékezést tartott ezen a napon. Ez a vasárnap a katolikusoknál Krisztus Király ünnepe, a reformátusoknál az örökkévalóság, vagy másként az örök élet vasárnapja. Az esemény résztvevői ezúttal az 1989-es forradalom mártírjaira emlékeztek, a jelenlévők személyesen idézték fel, kinek mit jelentettek a harminc évvel ezelőtt történt események. Zalatnay István az Erdélyi Gyülekezet lelkésze műsorunkban arról is beszélt, hogyan alakult ki az adventi koszorú és a gyertyagyújtás szokása.  

Egy nagy visszatérő: János vitéz a Budapesti Operettszínházban

Negyven év után ismét látható a Budapesti Operettszínházban a János vitéz. Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak. A darabban prózai és zenei elemek egyaránt megjelennek, a színház szerelmesei már november 22-től megtekinthetik az előadást.

Teljes műsor: 

HírTV