2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Paletta: Divat a tulipános

Hír TV

2019. december 3., kedd 18:55

A Paletta keddi adásában bemutattuk az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. karácsonyi pályázatát, szó volt egy jótékonysági szemüveg akcióról, továbbá fókuszba kerültek népi motívumokkal díszített ruhák is.

Kreatív alkotásokat várnak az Alkotó energia ÚJRA! pályázatára

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését. Idén új szemlélettel készített karácsonyfadíszeket, az ünnepkörhöz kapcsolódó dekorációkat várnak. A pályaművek fotóit és az alkotásokról szóló leírásokat december 8-áig lehet feltölteni az alkotoenergia.hu weboldalra.

Adományozzon szemüveget! – ha van egy használaton kívüli szemüvege

A karácsony közeledtével szemüveggyűjtési akció indul, megunt, régi szemüvegét bárki leadhatja a Szent Margit Kórház Premium Optikában, Budapesten. A szemüvegeknek megnézik a dioptriáját, ha kell, csiszolnak a lencsén, majd kongói rászorulókhoz juttatják el. Dr. Hardi Richárd mintegy 20 éve dolgozik a világ egyik legnehezebb sorsú országában, betegei között vannak olyanok, akiknek csak általa van esélyük arra, hogy ne kelljen kiszolgáltatottan leélniük életük hátralévő részét. A jótékonysági akció december 17-ig tart.

Divat a tulipános

Egyre népszerűbbek a népi motívumokkal díszített ruhák Magyarországon, sokan míves kiegészítőket is szívesen viselnek. A különböző mintájú, színű és anyagú népviseleti darabok jól tükrözik a hazai hagyományokat és gyökereket. Az iparművészeknek akár egy-két hetükbe is kerül, amíg kihímeznek egy-egy ruhadarabot.  Nemzeti kincsünk a viselet címmel divatbemutatót rendeznek december 4-én a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, ahol több tervező is bemutatja ruhakölteményeit.

Teljes műsor: 

Hír TV