2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Paletta

Paletta: Divat a tulipános

A Paletta keddi adásában bemutattuk az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. karácsonyi pályázatát, szó volt egy jótékonysági szemüveg akcióról, továbbá fókuszba kerültek népi motívumokkal díszített ruhák is.

  • Paletta: Divat a tulipános

Kreatív alkotásokat várnak az Alkotó energia ÚJRA! pályázatára

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését. Idén új szemlélettel készített karácsonyfadíszeket, az ünnepkörhöz kapcsolódó dekorációkat várnak. A pályaművek fotóit és az alkotásokról szóló leírásokat december 8-áig lehet feltölteni az alkotoenergia.hu weboldalra.

Adományozzon szemüveget! – ha van egy használaton kívüli szemüvege

A karácsony közeledtével szemüveggyűjtési akció indul, megunt, régi szemüvegét bárki leadhatja a Szent Margit Kórház Premium Optikában, Budapesten. A szemüvegeknek megnézik a dioptriáját, ha kell, csiszolnak a lencsén, majd kongói rászorulókhoz juttatják el. Dr. Hardi Richárd mintegy 20 éve dolgozik a világ egyik legnehezebb sorsú országában, betegei között vannak olyanok, akiknek csak általa van esélyük arra, hogy ne kelljen kiszolgáltatottan leélniük életük hátralévő részét. A jótékonysági akció december 17-ig tart.

Divat a tulipános

Egyre népszerűbbek a népi motívumokkal díszített ruhák Magyarországon, sokan míves kiegészítőket is szívesen viselnek. A különböző mintájú, színű és anyagú népviseleti darabok jól tükrözik a hazai hagyományokat és gyökereket. Az iparművészeknek akár egy-két hetükbe is kerül, amíg kihímeznek egy-egy ruhadarabot.  Nemzeti kincsünk a viselet címmel divatbemutatót rendeznek december 4-én a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, ahol több tervező is bemutatja ruhakölteményeit.

Teljes műsor: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!