2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Paletta: Cziffra György Fesztivál

Hír TV

2019. december 30., hétfő 18:55

A Paletta hétfői adásában bemutattuk, milyen az ideális szilveszteri szett, szó volt egy együttműködési megállapodásról, majd a minden évben nagy sikernek örvendő Cziffra György Fesztiválról.

Milyen a tökéletes idei szilveszteri szett?

Jó kiegészítőkkel egy fekete ruha is tökéletes lehet az óév búcsúztatásán, de az tévhit, hogy sötét szettben soványabbnak tűnik az ember. Az évben nincs olyan alkalom, amikor ennyire csillogó és díszes öltözéket viselhetünk, amit Pázmány Patrícia divatszakértő szerint érdemes kihasználni. A flitteres ruhák közül idén most nem az arany és az ezüst az előírás, hanem a multicolor. Ez nagyon színes, és ahogy esik rá a fény, úgy változtatja az árnyalatait. Népszerűbbek továbbá a stólák és a fodros tüll szoknyák.

Marokkóban járt a Szülők Háza Alapítvány

A hazai alapítvány egy marokkói civil szervezettel vette fel a kapcsolatot, amelyik a kosárlabdán keresztül tanítja a gyerekeket különböző szociális képességekre. Fejlesztik az önbizalmukat, visszaadják a hitüket abban, hogy lehetnek jobbak. Egészen hasonló a munkamódszerük, mint a Szülők Háza Alapítványnak. A két szervezet célja, amelyek most egy együttműködési megállapodást is aláírtak, a hátrányos helyzetű gyerekek segítése. A közös munka lényege, hogy a civil szervezetek jó gyakorlatokat vegyenek át egymástól.

Ötödik alkalommal várja a közönséget 2020 februárjában a Cziffra György Fesztivál

Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész 2016 februárjában hívta életre a Cziffra György Fesztivált. A rendezvénysorozat küldetése, hogy Cziffra György magas művészi színvonalú életművét, zenei és szellemi hagyatékát méltóképpen megőrizze és ápolja. Az a befogadó, műfajilag nyitott művészetszemlélet és innovatív munkamódszer, amellyel Cziffra György élt és dolgozott, jellemzi a Fesztivált is: a klasszikus zenei koncertek mellett minden évben improvizatív és jazz estek is helyet kapnak.

Teljes műsor:

Hír TV