2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Paletta: Csapatjáték szerelemmel

2020. február 11., kedd 19:32

HÍMEZD KÖRBE A SZENT KORONÁT!

Szöőr Anna, a Hímezz magyarra ötletgazdája elmondta, mikor meghirdették a házi áldás hímző pályázatot, azt tapasztalták, a nagymama házi áldása került hozzájuk a fiókból, tehát a hagyományőrzés célját szolgálta, de a hagyom ápolás célját nem. Ezért gondolták, hogy egy szent korona sablont adnak a résztvevőknek, amit körbe lehet hímezni. A pályázat célja, hogy tájegységeknek megfelelően elkészülhessen a körbehímzett szent korona.

A házi áldás kiállítás az OTP Bank galériában február 12-től tekinthető meg.

„A HIMNUSZ EGY KÖZÖSSÉGI IMA”

Kósa Klára, az MMA levelező tagja, keramikusművész elmondta minden évben január 22-én van a Magyar Kultúra Napja ők is meg szerettek volna emlékezni róla, ezért döntöttek úgy, hogy kiállítást rendeznek a Himnuszból.

A népművészeti kézműves technikák minden műfaja képviselve van ezen a kiállításon, mely április 5-ig látogatható a Pesti Vigadóban, mondta Landgráf Katalin, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, textiltervező.

CSAPATJÁTÉK SZERELEMMEL – 13.ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A PROGRAMSOROZATOT

Terdik János, görögkatolikus lelkész, a Gránit Oroszlán Példakép díj apa kategóriájának győztese elmondta, bár a házasság hete országos program, ugyanakkor helyi szinten is megszervezett programok várják a párokat.

Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója szerint nagyon jó dolog, hogy van egy egész hét, amikor a házasság kerül középpontba. Elmondta, az embereket emlékeztetni kell, hogy a mai világban a házasságok akkor maradnak meg ha célul tűzik ki a párok annak fenntartását.

HírTV