2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Paletta: „Chopini hangok ölelésében”

Hír TV

2019. november 19., kedd 18:55

Egy nem mindennapi hangversenysorozatról, egy jótékonysági hajvágásról, valamint egy családi koncertről is szó volt a Paletta keddi adásában.

A „Sem emlék, sem varázslat” koncertsorozat 2. hangversenye: a „Chopini hangok ölelésében”

Rendhagyó esttel várja a művészetkedvelőket Vida Mónika Ruth zongoraművész. Elsősorban Chopin darabok csendülnek fel koncertjén november 24-én, a Festetics Palota tükörtermében. A darabok között lesznek balladák, etűdök, noktürnök. A zongoraművész célja az volt, hogy nagy technikai kihívásokat jelentsen számára az előadás, illetve jelentős műveket vonultasson fel a színpadon. A koncertek ezzel nem érnek véget a művész számára, az egész 2020-as évada a „Sem emlék, sem varázslat” koncertsorozatról szól majd.

Cut-a-Thon – Jótékonysági akció sérült gyermekek javára

Ternyák Kata mesterfodrász a műsorvezető kérdésére elmondta: A Cut-a-Thon névre keresztelt rendezvény egy olyan hajvágó nap, aminek a bevételét egy gyermekszervezetnek adományozzák. Legutóbb november 8-án szervezték meg. Az eseményre minden évben jelentkezni kell, általában októbertől már elkezdődik a kampány. A vendégek egy csekély összeget fizetnek a szolgáltatásért, amelyet a mesterfodrászok felajánlanak az arra rászorulóknak. A műsor vendége volt Janza Kata színművész is, aki szerint ez egy nagyszerű kezdeményezés, ezért is vett részt rajta már ötödik alkalommal.

Masni és Pocó – Mihályi Réka családi koncertje

November 23-án mutatják be Masni és Pocó kalandjait egy interaktív koncerten, ahol a két mesefigura bábként is megjelenik, illetve nagyon fontos hangsúly van a dalokon. Mihályi Réka énekes a műsorban kifejtette, amikor Romhányi Áronnal megalkották ezt a lemezanyagot az volt a fő koncepciójuk, hogy minden dal más zenei stílusban szülessen. Az előadáson elmagyarázzák a gyerekeknek, mit kell tudni a különböző zenei stílusokról, mint például a swingről, a jazzről, a popról, vagy éppen a rockról. Minden dalban más hangszer szólózik, ami szintén a gyerekek fejlesztésére szolgál.

Teljes műsor:

Hír TV