2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Paletta: A színházak életében különleges volt a 2020-as év

2020. december 29., kedd 13:50

2020 nagyon más volt színházak és előadások tekintetében. A Játékszín nem mindennapi darabot állított színpadra: Charlie Chaplin 1931-ben forgatott Nagyvárosi fények című némafilmjének színpadi adaptációját. A Paletta vendége volt Szulák Andrea színművész és Bank Tamás, a Játékszín igazgatója. Műsorvezető: Szani Roland.

Bank Tamás szerint a darab színrevitele nagy kockázat volt, mert az előadás néma és nem lehetett tudni, hogy a nézők be tudják-e szívni magukba kétszer 50 percben, ugyanakkor annak ellenére, hogy néma színházról van szó, hangos sikert aratott.

Mint ismert a világjárvány miatt az idei év alaposan felforgatta a színházi világot is. A karanténnal kapcsolatban Szulák Andrea elmondta, az első néhány hétben tudott pihenni, de mint minden színésznek egy idő után előjött az érzés, hogy neki is az az oxigén, a levegő, ha színpadra léphet, ha énekelhet, ha járhatja az országot, erről lemondani pedig nagyon nehéz volt.

Bank Tamás úgy gondolja, időbe fog telni, amíg a közönség visszatér majd a színházba, ugyanakkor látni, hogy az emberek igénylik és hiányolják a színházat.

Teljes adás:

Hír TV