2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Paletta: A lélek útja – Radnóti Miklós Vers-zarándoklat 2019

Hír TV

2019. november 8., péntek 18:57

Kulturális magazinunkban gyalogolunk egy kicsit, egy versvándor társaságában, majd gyorsasági motorozunk, és végül, de nem utolsó sorban eltöltünk egy forró estét Memphisben.

A lélek útja – Radnóti Miklós Vers-zarándoklat 2019

Tóth Péter Lóránt Latinovits Zoltán-díjas versmondó eredetileg testnevelés-történelem szakos tanár, de gyermekkorában 14-15 éves koráig már mondott akítvan verseket. Aztán egy ideig kosárlabdázott, de végül 2008-2009 környékén a versek visszalopóztak az életébe, ami azt jelentette, hogy párhuzamosan a tanári pályája mellett visszajött a versmondói korszak. 2015 őszén úgy döntött, hogy otthagyja a tanítást erre a nagyon szép, de bizonytalannak ígérkező útra lépett. A célja az volt, hogy bejárja a Kárpát-medencét, és rendhagyó irodalom órákat tartson. A verszarándoklatot eddig csaknem 100 településen élvezhették az irodalombarátok. Tóth Péter Lóránt már az ötödik évét kezdte meg versvándorként. Radnóti Miklós idén született 110 éve, ez az apropója az idei verszarándoklatnak.

Dobogós helyekkel tette le névjegyét Daytonaban Győrfi Alen

A Paletta vendége volt Győrfi Alen Európa-bajnok gyorsasági motorversenyző, aki néhány hónappal ezelőtt az Egyesült Államokbeli Daytonaban indult egy versenyen, ahol szép eredményeket ért el.  A Forty Racing 29 éves versenyzőjének több mint 50 ellenféllel kellett megküzdenie a 200 mérföldes versenyen, majd egy rövid sprint pályán bizonyított. A fiatal tehetség további megmérettetésekre készül, jövő márciusban ismét Daytonaban áll rajthoz, addig az edzéseké a főszerep.  

Egy forró este Memphisben - Little G Weevil 10 tagú zenekara külföldi sztárokkal

Little G Weevil blues zenész, producer 2004-ben költözött Memphis-be, zenei karrierje ott kezdődött. A zenész tehetségkutató versenyeken vett részt, most pedig itt hazánkban hatalmas ünneplésre készül. Sokak mellett vendége pedig egy jamaicai származású angol énekesnő, aki páratlan hangjával kápráztatja majd el a nagyérdeműt. A koncertet november 21-én tekinthetik meg a blues szerelmesei az A38 hajón.

Teljes műsor: 

Hír TV