2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Paletta

Paletta: A Himnusz regényes történetéről készült dokumentumfilm

Új európai online piactér épül, amely a környezettudatosságra. Film készült a Himnuszból. Balatoni Kata pedig az Így Tedd Rá módszerről beszélt. Többek között ezek voltak a Hír TV Paletta című műsorának főbb témái.

  • Paletta: A Himnusz regényes történetéről készült dokumentumfilm

Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke azzal vezette fel a témát Turda Adrienn műsorvezetőnek, hogy eddig nem igazán dolgozták még fel nemzeti imádságunk, a Himnusz történetét, ezért vállalkoztak erre a nemes feladatra. A beszélgetésből kiderült, hogy Erkel Ferenc eredeti kottája kicsit verbunkosabb, gyorsabb és vidámabb is volt. A film a magyar kultúra napján jött ki, és azóta már mintegy 10 ezren megnézték. Akit a téma jobban érdekel, az keresse fel a magyarhimnusz.hu oldalt – hívta fel a figyelmet Tóth László.

A műsorban mindezen túl Pente Barbara kereskedelmi tanácsadó és alapító egy innovatív, online piactérről beszélt, ahol a hazai termékek is széles körben ismertekké válhatnak. Míg Balatoni Kata, az Így Tedd Rá módszer alapítója arról is megosztotta tapasztalatait, hogy a magyar népi kultúrát miként lehet átültetni és megismertetni a legfiatalabb generációval az online térben is.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!