2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Paletta

Paletta: A Belső csend várja a látogatókat a Pesti Vigadóban

A csenden keresztül dolgozik Hager Ritta, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas iparművész. Számár a csend sok ihletet hoz, hiszen az ember a csenben tud meditálni és imádkozni, ami fontos a világban. A textiltervező, gobelinművész annak apropóján volt a Paletta vendége, hogy 90. születésnapja alkalmából megnyílt az életműkiállítás Belső csend címmel. Kiemelte a szakralitás fontosságát, mert szerinte minden ember megkapta a fényt Istentől, amit elő kell keresnünk magunkból az életünk során. Azért élünk, hogy jót tegyünk, hogy segítsünk, hogy formába tudjuk önteni azt a bizonyos belső fényt. Adásunkban Tóth Norbert, a kurátori iroda vezetője elmondta, egy hatalmas életműről beszélünk, a munkákból a ’60-as évektől kezdve napjainkig válogattak. Számos munka ugyanakkor külföldön van. Ez a kiállítás mindenkinek egy büszkeség, hogy így egyben lehet látni ezt a fantasztikus életművet tette hozzá.

Kiemelte a szakralitás fontosságát, mert szerinte minden ember megkapta a fényt Istentől, amit elő kell keresnünk magunkból az életünk során. Azért élünk, hogy jót tegyünk, hogy segítsünk, hogy formába tudjuk önteni azt a bizonyos belső fényt.

Adásunkban Tóth Norbert, a kurátori iroda vezetője elmondta, egy hatalmas életműről beszélünk, a munkákból a ’60-as évektől kezdve napjainkig válogattak. Számos munka ugyanakkor külföldön van.

Ez a kiállítás mindenkinek egy büszkeség, hogy így egyben lehet látni ezt a fantasztikus életművet – tette hozzá.

Törökbálint ismét összefogott

Hónapokkal ezelőtt elindult a Jerusalema táncos kihívás. Van, aki vásárolni jár Törökbálintra, de van, aki táncolni, hiszen Papp Edit, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház intézményvezetője és Bóta Ili, a Four For You alapítója egy egész várost fogtak össze. Erre a zenére a világon már szinte mindenki megmozdult, ebből pedig Törökbálint sem szeretett volna kimaradni.

Görögországba kalauzolja olvasóit Fejős Éva

Fejős Éva legújabb regényében nemcsak egy hangulatos görög szigetre és a nyüzsgő fővárosba, az Akropolisz alá kalauzol minket, hanem újra izgalmas, krimis történettel örvendezteti meg olvasóit. Részletek a Palettában.

Teljes adás: 

HírTV

További epizódok

Paletta: Nagyvárosi fények a Játékszínben

A darabról részleteket Csonka András színésztől ismerhettük meg. 2021. szeptember 10.

Megjelent Tóth Gabi legújabb dala, Az én szívem

A Palettában Szani Rolanddal beszélgetett a hétvégi fellépéséről és a dalról. 2021. szeptember 09.

Paletta: Felújítják a sátoraljaújhelyi Bortemplomot

A Palettában elugrottunk Sátoraljaújhelyre, említést tettünk Horvátországról és Szlovéniáról, ahonnan nem rég tért vissza Hajdu Klári és Szakonyi Milán. 2021. szeptember 08.

Legfrisebb híreink

Holdfényfürdőzés a Hévízi-tavon

Szeptember 24-én, este 19.00 – 22.00 között különleges programra várja vendégeit a Hévízi Tófürdő. Idén először és utoljára, csak korlátozott létszámmal lehetőség nyílik az esti fürdőzésre a világhírű hévízi tavon.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!