2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Paletta: "371 csillag"-megemlékezés a roma holocaustról

2019. május 14., kedd 18:55

Roma Holocaust; összművészeti minifesztivál; Ki mit tud? pszichoszociális betegeknek ezekről volt szó a Paletta legújabb adásában.

371 CSILLAG címmel emlékesetet rendeznek a Roma Holocaust évfordulóján. A cím arra a tragikus eseményre utal, amikor az Auschwitz-Birkenau cigány-családi táborban 371 csecsemő született, de közülük egy sem hagyta el élve a lágert. Az estről és a fellépőkről Daróczi János, a rendezvény projektvezetője beszélt.

Zenei programokkal, emberi érintésre életre kelő interaktív installációval, performansszal, műteremlátogatásokkal várja az érdeklődőket május 17-én és 18-án az Art Quarter Budapest minifesztiválja, amelynek keretében az egész épület szabadon bejárható. A programokról a rendezvény művészeti vezetőjét, Kukla Krisztiánt kérdeztük.

Ki mit tud?-ot rendeznek a pszichoszociális betegeknek. A tehetségkutatón helyet kapnak zenei produkciók, vers-és prózamondás, tánc, paródia és színjátszás, vizuális alkotóművészet és kézművesség. A Ki mit tud?-ról és céljáról Dr. Simon Lajos pszichiáter beszélt.

 Teljes adás: