2019. július 19.,
péntek, Emília napja

Lear király és Madarak

Hír TV

2019. március 12., kedd 14:55, frissítve: kedd 15:55

Shakespeare egyik legösszetettebb darabját, a Lear királyt mutatják be a debreceni Csokonai Színházban. A Lear király előadás egyik különlegessége, hogy a címszerepet, Britannia királyát Ráckevei Anna játssza. A fiatal orosz rendező, Ilja Bocsarnikovsz az emberi gonoszság természetrajzát vizsgálja, a színészekkel együtt teszi fel a kérdést: „lehetséges-e megváltás?”

Új felállásban, új zongoristával, Cseke Gáborral kiegészülve lép színpadra a Hajdu Klára Quartet. A Gramofon zenei folyóirat felkérte az énekesnőt tiszteletbeli szerkesztőségi tagnak. A quartet fellép a Magyar Jazz Ünnepén a Budapest Jazz Clubban a Tavaszi fesztivál keretei közt. Hajdu Klára saját quartetjét 10 éve alapította, eddig két lemezük jelent meg.

Premier az Újszínházban! Bemutatták Katona Imre Madarak című színművét. A magyar nyelv lenyűgöző gazdagságát bizonyítja Katona Imre különleges darabja, amelyet kizárólag szólásokból, közmondásokból alkotott a szerző. Timkó Eszter Palkó szerepében Pityivel (Vass György) építi fel az ideális államot.