2019. július 18.,
csütörtök, Frigyes napja

Fotók, korcsolya és jubileum

Hír TV

2019. március 29., péntek 14:55, frissítve: péntek 17:59

Moholy-Nagy László fotográfiáinak bemutatásával ünnepli a Bauhaus centenáriumát a Mai Manó Ház. A kiállított képanyag felvételei 1922 és 1937 között készültek, és a szerző úgynevezett európai korszakához kötődnek. A tárlat Moholy-Nagy fotogramkísérleteit és a húszas évek popkultúráját idéző fotóplasztikáit is bemutatja. Tóth Balázs Zoltán kurátorral beszélgettünk.

Burján Csabára egy országos diákolimpián figyeltek fel, innen vezetett az út az igazi olimpiai bajnoki címig. Az olimpiai bajnok, Európa-bajnok és Világkupa-győztes sportoló az ELTE matematika szakos hallgatója, az egyetem idei sportarca. A rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a világbajnoki cím meghódítására készül.

Szűcs Judith zenei pályája a hetvenes évek óta töretlen, neve összefonódott a diszkóstílussal. A magyar diszkókirálynő több albuma lett platinalemez, három alkalommal választották az év énekesnőjének, külföldön is aratott sikereket. Szűcs Judith most a magyar retrórendezvények sztárja, fellépésein minden nemzedék tapsol.