2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Ősök tere

A MAORT-per

Míg a Szovjetunió szénhidrogén-behozatalra szorul, addig a Magyar–Amerikai Olajipari Rt. jól üzemel a háború után is. A szocdem iparügyi tárca és a kommunista gazdasági vezetés irreális elvárásokat támaszt az amerikai kézben lévő céggel szemben. A termelésnövekedés elmaradása miatt szabotázs gyanújával nyomozni kezd az ÁVO. A szovjeteknek a nagyvállalatra fáj a foguk, Rákosiék koncepciós pert rendeznek a vezetőség ellen. Ezzel egy időben államosítják a vállalatot, amely kis híján tönkremegy. Olajozott eljárás – A MAORT-per.

Vendég:
Cseszka Éva történész, tanszékvezető, PPKE, VJK
Pál Zoltán történész

 

További epizódok

Aczélkor II.

Aczélkor II.

Kapaszkodás a megmaradásért. Az aczéli kultúrpolitika és a népi nemzeti ellenzék. 2018. október 16.
Aczélkor

Aczélkor

A kádári kultúrpolitika. 2018. október 15.
A „Horthy-feudalizmus” megtörése

A „Horthy-feudalizmus” megtörése

A Rákosi-rezsim gazdasági koncepciós perei. 2018. október 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!