2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Ősök tere

A kommunizmus fekete évszázada

1917-től napjainkig százmillió áldozatot szedett a kommunizmus világszerte. Tízmilliók haltak bele Mao uralmába, Sztálin Ukrajnában idézett elő mesterséges éhínséget, Pol Pot Kambodzsa harmadát mészároltatta le. A kommunizmus egyenlőséget ígért, nyomában terror, jogfosztás és elnyomás járt. Magyarországon Kun Béla, Rákosi, majd Kádár valósította meg Moszkva akaratát. Máig nem számoltunk el a vörös örökséggel. A terror ideológiája és az ideológia terrorja – a kommunizmus fekete évszázada.

Vendég:
Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója

További epizódok

Aczélkor II.

Aczélkor II.

Kapaszkodás a megmaradásért. Az aczéli kultúrpolitika és a népi nemzeti ellenzék. 2018. október 16.
Aczélkor

Aczélkor

A kádári kultúrpolitika. 2018. október 15.
A „Horthy-feudalizmus” megtörése

A „Horthy-feudalizmus” megtörése

A Rákosi-rezsim gazdasági koncepciós perei. 2018. október 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!