2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Olimpia 2020

Hosszú Katinka: Így nem tudom abbahagyni

Mindent megtett a felkészülés során, Hosszú Katinka nem érti, miért nem megy neki az úszás Tokióban. Ígéri, a 200 méteres hátúszásban rajthoz áll, és kimondta, ami talán a legfontosabb: így nem tudja abbahagyni a versenyzést.

– Azért nem halt meg senki – Hosszú Katinka eme szavak kíséretében állt meg a magyar újságírók előtt a vegyes zónában, azok után, hogy csak hetedikként végzett a 200 méteres vegyes úszás döntőjében. Majd lényegében elnézést kért azért, amiért kedden nem állt meg nyilatkozni.

– Most is azon gondolkoztam, amíg ide értem, mit is mondhatnék, tegnap végképp nem találtam a szavakat – jegyezte meg. Aztán a futamról beszélt.

– Kedden, az elődöntőben görcsösen úsztam, most próbáltam lazán, de így sem megy. Nem tudom, mi a baj. Az előfutamban 2:09.70-et úsztam, most meg 2:12-n kívül (egészen pontosan 2:12.38-at). Tényleg nem értem. Pedig mindent megtettem azért, hogy jól szerepeljek az olimpián. Öt kilóval könnyebb vagyok, mint az Európa-bajnokságon, de nem megy.

Azzal próbálta vigasztalni magát, hogy a japán Ohasi sem különösebben jó idővel (2:08.52 perc) nyert.

– A világcsúcsomat még üldözhetik egy darabig – bökte ki némi iróniával vegyítve.

Szóba került, miért lépett vissza a 200 méteres pillangóúszástól.

– Az utolsó pillanatban hoztam meg a döntést. Hétfőről keddre csak három órát aludtam. Abban bíztam, ha délután nem úszom és kialszom magam, akkor jobban megy. Sajnos ez sem segített.

Elébe menve a találgatásoknak, Hosszú Katinka kijelentette, elindul a 200 méteres hátúszásban, de vérmes remények nélkül.

Aztán arra terelődött a szó, az olimpia elhalasztása neki mit jelent. Nem ő mondta ki, csak a kérdésre – egy éve két aranyat nyert volna? – bólogatott beletörődötten. Ennél mélyebben azonban nem akarta elemezni a történteket.

– Értsék meg, tíz perce még azért küzdöttem, hogy érmet szerezzek, most meg arról kellene beszélnem, mit rontottam el a felkészülésben. Ez nem megy ilyen gyorsan. Most még itt vagyunk az olimpián.

Majd mintha csak magát biztatná, a végére is volt egy erős mondata:

– Így nem tudom abbahagyni.

Hosszú Katinka ritkán nyilatkozott pályafutása során ennyire őszintén, bensőségesen. Talán miután szakított a férjével, edzőjével, Shane Tusuppal, s megnyerte a glasgow-i Európa-bajnokságot.

Tokióban ismét lehullt róla az álarc, amit nyilván önvédelemből visel. Nem adhatja ki magát minden alkalommal.

Magyar Nemzet

Fotó: Maddie Meyer/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Paralimpia 2020: Bronzérmes a kajakos Varga Katalin

A kajakos Varga Katalin bronzérmet nyert K1 200 méteren a tokiói paralimpián. 2021. szeptember 04.

Tokió 2020 - Két magyar is bekerült a vízilabdatornák álomcsapatába

A férfiaknál Manhercz Krisztián, a nőknél pedig Parkes Rebecca került be a tokiói olimpiai vízilabdatornáinak álomcsapatába. Fotó: MTI/Illyés Tibor. 2021. augusztus 08.

Tokió 2020 - Érdekességek, rekordok a japán fővárosból

Egy doppingeset, huszonnégy világcsúcs és több mint 613 ezer koronavírusteszt - érdekességek, adatok, rekordok a július 23-án kezdődött és vasárnap véget ért tokiói olimpiáról. 2021. augusztus 08.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!