2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Varga Judit: Nyugaton bátorságpróbát jelent kimondani a saját véleményünket

Hír TV

2019. május 5., vasárnap 20:55

Különbséget kell tenni az átlag nyugat-európai ember és a nyugat-európai politikus között - fogalmazott Varga Judit a Hír TV A nyolcas című műsorában. Az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár hozzátette: ha a nyugat-európai politikusokat nézzük, akkor egy olyan erős liberális gondolatdiktatúra van, hogy már az határozza meg a politikát is.

Varga Judit kifejtette: létezik egy puha hatalom, mely már egyre keményebb és lassan már egy mindenhova odaütő bunkósbot lesz.

A nyugat-európai politikusok megtanulták, hogy ha nem tartják be a szabályokat, akkor körülbelül öt nap alatt végzi ki őket a CNN-től elindított, a BBC-n át átvett és aztán a nyugat-európai sajtóban terjesztett álhír, lejáratás és karaktergyilkosság

- fogalmazott. Hozzátette: ha nem a mainstream liberális gondolatokat közvetíti egy politikus egy adott helyzetben, akkor a liberális demokrácia átalakul egy önkényuralmi helyzetté. Ebben a helyzetben ha valaki nem a liberális véleményt mondja, akkor ne keresse ott helyét a politikában.

Lehet látni, hogy van egyfajta megfelelési kényszer a politikusokban, mert tudják, nincs más út. Bátorságpróbát jelent saját véleményt kimondani - jegyezte meg.

Kiemelte: ez a puha hatalom kiépített egy buborékvilágot, melyben kialakul az emberekben is egyfajta racionális tájékozatlanság. Csak azokat az információkat hajlandóak befogadni, melyeket már jól megágyazott számukra a liberális közeg.

Egy olyan homályosító szemüveget adnak az emberekre, mely azt eredményezi, hogy teljesen elszakadnak a valóságtól

- fejtette ki.

G. Fodor Gábor felvetette, Brüsszelben egyaránt baj, ha levegőt veszünk vagy ha kifújjuk, mert a magyar levegő nacionalista, xenofób, veszélyes. Arra a kérdésre, hogy, miként lehet ez ellen védekezni Varga Judit úgy fogalmazott: az államtitkárságukon már egy éve a stratégiai türelem a jelszó.

Egyenes testtartás! Mi tudjuk, hogy amit képviselünk az átmenetileg egy kisebbségi vélemény, de legitim. Ha a demokratikus elveket és a demokrácia játékszabályait ők is tiszteletben tartják, akkor nekünk jogunk van ezt elmondani kirekesztés, megbélyegzés nélkül

- tette hozzá. Kiemelte: ha mégis megtörténik a megbélyegzés, akkor sem szabad feladni. Ki kell tartaniuk, mert amit mondanak, az sok ember érdekét képviseli. A magyar kormánynak egyértelmű felhatalmazása van a magyar emberek részéről az európai jövőt érintő kulcsfontosságú stratégiai kérdésekben is.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!