2020. november 23.,
hétfő, Kelemen, Klementina napja

Napról napra: Visszatér az első hullámban alkalmazott határvédelmi rendszer

Hír TV

2020. augusztus 30., vasárnap 17:55

Visszatér az első hullámban alkalmazott határvédelmi rendszer a koronavírus fertőzések számának növekedése miatt - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hazánk zöld, minden más ország pedig vörös kategóriába kerül - tette hozzá Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Gyurcsány Ferenc elvesztette a kontrollt saját pártja felett - ezt mondta egy lapinterjúban a gödi ügy kapcsán Fekete-Győr András. A Momentum elnöke szerint a gödi helyzet nem országos jelenség, hanem egy csúnya kivétel és nem lát összefüggést a város ellenzéki együttműködésének felbomlása, és az országos együttműködés között.

Az MSZP társelnöki posztjáért bejelentkező Mesterházy Attila és Budapest főpolgármestere is elítéli a jobbikos Bíró László antiszemita és szélsőséges kijelentéseit. Karácsony Gergely ennek ellenére elfogadhatónak tartja a Borsod 6-os körzet közös jelöltjét, mivel bocsánatot kért kijelentéseiért. A többi között azért, hogy az izraeli turistákat „tetűcsúszdásoknak”, Budapestet „Judapestnek” nevezte.

Aberráltnak nevezte korábban a homoszexuálisokat a Jobbik elnöke. Jakab Péter a baloldali összefogás részeként nemrég már úgy fogalmazott, a homoszexuális embereket is szeretné képviselni. A párt korábbi elnöke nyomorult provokátornak nevezte a Pride részvevőit és betiltotta volna a vonulást.

Elbocsátották azt az alkalmazottat, aki híradónknak arról számolt be, hogy a fővárosi fenntartású Rózsa utcai idősotthonban, a lakók egyharmada elhunyt a koronavírus következtében. A férfi pár nappal ezelőtt a Hír TV-nek azt mondta: az intézmény a járvány megjelenése előtt is létszám-hiánnyal küzdött és nem tud arról, hogy az elmúlt hónapokban a főváros részéről érdemi intézkedés történt volna, a járvány megelőzése érdekében.

Bemutatkozott a Járványügyi Bevetési Egység, amely egy fiktív esemény kezelését mutatta be a budapesti Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi tömbjében. Az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a járványveszély nem múlt el, a vírus továbbra is jelen van, ezért fontos felkészülni a rendkívüli helyzetekre.

Hír TV