2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Napról napra

Napról napra: Újabb adócsökkentést jelentett be a miniszterelnök

Adócsökkentés, botrányosan viselkedő ellenzéki képviselő, zaklatási botrány és zsarolás. Néhány téma a mai Napról napra című, belpolitikai eseményekkel foglalkozó műsorunkból.

  • Napról napra: Újabb adócsökkentést jelentett be a miniszterelnök

Újabb adócsökkentést jelentett be a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Orbán Viktor azt mondta: az adócsökkentés mértékét még nem tudja megmondani, de ez lesz az újabb gazdaságvédelmi akcióterv kulcsa. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Várhelyi Olivér kinevezésével az elmúlt 10 év legnagyobb diplomáciai sikerét érte el a kormány az unióban.

Ismét botrányosan viselkedett egy ellenzéki képviselő a Parlamentben. A jobbikos Jakab Péter beült Orbán Viktor miniszterelnöki székébe a parlamenti patkóban, és az alelnök többszöri felszólítása ellenére sem fejezte be a rendbontást. Mindez a hatalmas ellenzéki felháborodást kiváltó országgyűlési törvény módosítására tett fideszes és KDNP-s javaslat általános vitája alatt történt.

Tele a gatya, Viktor? - saját bevallása szerint ezt mondta nemrég Orbán Viktornak a Parlamentben a Párbeszédes Tordai Bence, aki kikérte magának, hogy sértegetné a képviselőket. A politikus azon háborodott fel, hogy Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője szerdán vele példálózott, amikor arról beszélt: miért kell szigorítani a képviselők jogállásáról és a házszabályról szóló törvényt. A két politikus között ezután kezdődött üzenetváltás a Facebookon.

Szándékosan buktatták meg Gyurcsányék az ellenzéket a választáson - állítja Szél Bernadett egy a "Mandiner" birtokába került videón. A felvételen az LMP korábbi társelnöke élesen támadta az MSZP-t és a DK-t, a szocialista Kunhalmi Ágnesről pedig azt mondta, idézem: sajnálok minden egyes percet, amit Kunhalmi Ágira pazaroltam korábban.

Még nem tudni, hogy tovább taníthat-e Gothár Péter a Színház és Filmművészeti Egyetemen. A zaklatási botrányba keveredett rendező az egyetemen is tanít, ahol saját maga ellen kért vizsgálatot. Az intézmény kérdésünkre azt közölte, a vizsgálat lezárultáig nem nyilatkoznak.

Továbbra is tagadja a volt DK-s politikus Póczik József, hogy ő zsarolta volna meg Borkai Zsoltot a botrányos felvételekkel. A DK szerint helyesen járt el az, aki nyilvánosságra hozta a videókat, de tagadják, hogy közük lenne a zsaroláshoz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: a hatóság részéről teljes körű kivizsgálást és felderítést várnak az ügyben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!