2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Napról napra

Napról napra: Országépítő korszak van Magyarországon

Országépítő korszak van Magyarországon – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a kormányinfón. Titkos pénzügyi megállapodások lehetnek az MSZP-ben. Saját célra használt ózdi létesítményeket a város jobbikos polgármestere. Napról napra című műsorunkban többek között ezekről is szó volt.

  • Napról napra: Országépítő korszak van Magyarországon

A növekvő migrációs nyomásról, a gazdaság helyzetéről, az egészségügy átalakításáról és a klímavédelemről beszélt a miniszterelnök 2020. első kormányinfóján. Orbán Viktor úgy fogalmazott: 2019-ben az önkormányzati választással lezárult a választási év. A következő időszaknak a kormányzásról kell szólnia.

Csaknem három órán keresztül válaszolt Orbán Viktor az újságírók kérdéseire. A miniszterelnök belpolitikai témákon túl, az aktuális nemzetközi politikai helyzetet is elemezte. Világossá tette többek között azt is, hogyha az Európai Néppárt képtelen irányt váltani, akkor egy új európai keresztény-demokrata kezdeményezésre van szükség.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese tagadja, hogy a pártvezetők feketén kapnak fizetéskiegészítést. A Magyar Szocialista Pártból a héten kilépett Szanyi Tibor egy lapinterjúban beszélt arról, hogy titkos pénzügyi megállapodások vannak az MSZP-ben. Ezek alapján az elnök és a frakcióvezető külön fizetést biztosít a párt vezetőinek.

Októberben támogatta a Demokratikus Koalíció Karácsony Gergelyt. Ezt válaszolta a DK szóvivője arra a kérdésre, hogy elfogadná-e a pártja közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek a főpolgármestert. Az MSZP pártigazgatója kedden egy interjúban arra utalt, hogy esélyes jelölt lehet Karácsony Gergely és Dobrev Klára is. A Gyurcsány párt szóvivője szerint fontos a közös ellenzéki fellépés, de személyi kérdésekről csak később döntenek.

Ingyen bowling Ózdon. Nemcsak a város uszodáját használta saját célra a jobbikos polgármester: Janiczak Dávid 2015-ben az önkormányzat tulajdonában lévő bowlingpályán szórakozott barátaival. A hajnali 3-ig tartó bulin úgy tudjuk ott volt a Jobbik országos vezetésének több tagja is.

Antiszemita múltja miatt Janicsak Davidot igen, a dunaújvárosi képviselő-jelöltet azonban már nem ítéli el a DK és a Momentum. A két baloldali párt annak ellenére is kiáll Kálló Gergely mellett, hogy a politikus korábban nyíltan elkötelezte magát a Betyársereg irányába, amelynek vezetője nácinak vallja magát.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!