2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Napról napra: Nincs ok pánikra és felesleges vásárlásra

Hír TV

2020. március 1., vasárnap 17:55

A koronavírus, a főváros idei költségvetése, a főpolgármester ígéretei, a DK és az MSZP ellentéte és az egyre zsugorodó Jobbik is a témák közé tartoztak.

Nincs ok pánikra és felesleges vásárlásra - hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Schanda Tamás a lakosság együttműködését kérte a koronavírus megelőzéséhez. A kereskedelmi ellátás folyamatosan biztosított, a betegek pedig e-recept formájában is kérhetik gyógyszereiket, így elkerülhetik a várakozást az orvosi rendelőkben.

Lenácizta Horváth László miniszterelnöki megbízottat Tordai Bence. A Párbeszédes politikus masírozó félkatonai szervezetekről beszélt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra emlékeztette Tordait, hogy olyan szervezetekkel van szövetségben, akik a gárda jelképeit és öltözékét viselték annak idején a Parlamentben.

Elfogadták a főváros idei költségvetését. A rendelet szerint a Karácsony Gergely vezette önkormányzat idén több mint 284 milliárd forint bevétellel számol. A kiadás viszont ennek duplája, 408 milliárd forint lesz.

A főpolgármester felelőssége, hogy betartsa ígéretét a 3-as metró klimatizálásáról - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely hangsúlyozta: a Fidesz-frakció erről szóló előterjesztését a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki többsége leszavazta.

Továbbra is számít a közös listára és a közös egyéni jelöltekre a Demokratikus Koalíció az ellenzéki pártok részvételével. Annak ellenére, hogy az MSZP világossá tette, olyan jelölteket nem támogat, akik más pártokba igazoltak át tőlük és keményen bírálta Gyurcsány pártját is.

Nem volt hajlandó a Hír TV kérdéseire válaszolni a Jobbik alelnöke. Z. Kárpát Dánielt azzal kapcsolatban kérdeztük, hogy újabb hat debreceni jobbikos jelentette be kilépését a pártból. Jakab Péter elnökké választása óta szinte naponta hagyják el tagok a pártot. A Mi Hazánk Mozgalom közölte: a most kilépőket nem veszik át.

Hír TV