2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Napról napra

Napról napra: Karácsony leállítaná a már megtervezett budapesti nagyberuházások egy részét

A választást megnyerték a kormánypártok, Karácsony Gergely máris módosított kampány-ígéretén, felfüggeszti párttagságát Lackner Csaba az MSZP-ben, és nem indul a Jobbik novemberi tisztújításán semmilyen pozícióért. Néhány téma a mai Napról napra című műsorunkból.

  • Napról napra: Karácsony leállítaná a már megtervezett budapesti nagyberuházások egy részét

A választást megnyerték a kormánypártok, azonban Budapesten és több vidéki nagyvárosban súlyos veszteségeket szenvedtek - mondta a miniszterelnök a kormánypártok kétnapos frakcióülésén. Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője leszögezte: az új főpolgármester csak azokat a fejlesztési forrásokat nem kapja meg a későbbiekben, amelyeket nem kér. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője pedig arról beszélt, hogy szerinte az intimitásnak nincs helye a nyilvánosságban.

Karácsony Gergely máris módosított kampány-ígéretén. Az új főpolgármester a tizennégy év alattiak számára ingyenes tömegközlekedést ígért, azonban már biztos, hogy idén legfeljebb a hét év alattiak számára váltja be a kampányban tett vállalását. Karácsony leállítaná a már megtervezett budapesti nagyberuházások egy részét is: a liget-projekt bizonyos elemeit, valamint az új sport-létesítmények építését.

Demszky Gábor SZDSZ-es volt főpolgármester főtanácsadóként, Lamperth Mónika a Gyurcsány-kormány egykori belügyminisztere pedig főjegyzőként térhet vissza a Városházára. Sajtóhírek szerint ugyanis ők is tagjai lehetnek Karácsony Gergely főpolgármester stábjának.

Felfüggeszti párttagságát Lackner Csaba az MSZP-ben. Úgy fogalmazott: nem akarja, hogy személye terhelje azt a közösséget, amelyhez eddig tartozott. A politikusról még a választások előtt került nyilvánosságra egy felvétel, amelyen egy fehér port tartalmazó zacskót lenget egy társaságban és a kerületben zajló korrupciós ügyekről beszél.

Dokumentumok igazolják, hogy a kispesti vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak ingatlanja van Spanyolországban. A Magyar Nemzet kikérte a spanyolországi földhivataltól az ingatlan adatait. A politikus azonban nem tüntette fel a 2018-ban vásárolt házat a vagyonnyilatkozatában. Emellett éveken át nem nyúlt ahhoz a számlához sem, amelyre a fizetése érkezett.

Nem indul a Jobbik novemberi tisztújításán semmilyen pozícióért, így a párt-elnöki tisztségért sem- jelentette be a párt elnöke. Sneider Tamás jelezte: Jakab Pétert alkalmasnak tartja utódjának, aki már bejelentette, hogy versenybe száll a párt-vezetésért. A párt frakció-vezetője korábban botrányos antiszemita megnyilvánulásokkal hívta fel magára a figyelmet.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!