2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Napról napra: Hétfőtől részben újraindul az élet vidéken

Hír TV

2020. május 3., vasárnap 18:55

A Hír TV eheti Napról napra című műsorában többek között foglalkoztak azzal, hogy miként indul szigorú szabályok között részben újra az élet vidéken. De terítékre került Karácsony Gergelyék szájmaszkokkal való üzérkedése is, és a népképviselet 30. évfordulója kapcsán megtartott ünnepi ülésnap történéseit is felelevenítették.

Hétfőtől enyhítik a korlátozásokat vidéken

Eltörli a kijárási korlátozásokat vidéken a kormány hétfőtől. Ezt jelentette be szerdán Orbán Viktor miniszterelnök. A szabályozás részleteit csütörtökön ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely elmondta: az eddiginél lazább szabályokat állapítanak meg. A politikus hozzátette: a kerthelyiségekben, teraszokon újra engedélyezett az éttermek, szállodák és kávézók nyitva tartása.

Szájmaszkokat adott el a főváros a kerületi önkormányzatoknak

Pénzért adják Karácsony Gergelyék a szájmaszkokat a fővárosi kerületeknek. Erről levelet írtak a polgármestereknek. Egy szűrővel ellátott, FFP-2-es szájmaszk darabjáért több mint 1000 forintot kérnek. Ez a piaci árnak felel meg. A Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára bízik abban, hogy Karácsonyék nem azokért a szájmaszkokért kérnek pénzt, amelyeket adományokból vettek. Korábban a főváros 1 millió eurót, vagyis 350 millió forintot kapott Soros Györgytől a koronavírus járvány elleni védekezésre.

30 éve alakult meg a rendszerváltást követő első szabad kormány

Szombaton ünnepi ülésnapon emlékezett az Országgyűlés arra, hogy harminc évvel ezelőtt tartotta alakuló ülését a rendszerváltás utáni első szabad választások eredményeként létrejött parlament. A kormánypárti képviselők elfogadták azt a nyilatkozatot, mely újra kimondja: ez az időpont Magyarország új demokráciájának és alkotmányos rendjének kezdete. Az ellenzék képviselői egy kivétellel távol maradtak az eseménytől.

Teljes adás:

Hír TV