2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Napról napra

Napról napra: Egymillió ember beoltására elegendő vakcinát vásárol hazánk Oroszországtól

  • Napról napra: Egymillió ember beoltására elegendő vakcinát vásárol hazánk Oroszországtól

Egymillió ember beoltására elegendő vakcinát vásárol hazánk Oroszországtól. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: három ütemben érkezik Magyarországra a Szputnyik V oltóanyagból. Közben Orbán Viktor miniszterelnök rádióinterjújában úgy fogalmazott: elfogadhatatlan, hogy magyar emberek azért halljanak meg, mert nincs uniós vakcina.

Addig nem lehet a korlátozások feloldásáról beszélni, amíg az egészségügyi dolgozók, az idősek és a védekezésben résztvevők nincsenek beoltva - erről beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor azt mondta: legkevesebb egymillió embert be kell oltani ahhoz, hogy legalább a beoltottak enyhítéseket kapjanak.

Nincs tisztában a Lánchíd felújítására kötött szerződés pontos számaival Karácsony Gergely. Ez derült ki az InfoRádió által készített interjúból. A Fidesz által kifogásolt kötbérre és előlegre vonatkozó kérdésre azt mondta: erre most nem tudja a pontos választ. A híd felújítása egyébként csaknem 5 milliárd forinttal drágult az egy évvel ezelőtti ajánlathoz képest.

Hűtlen kezelést követhettek el Karácsony Gergelyék- írja az Origó. A portál szerint azzal, hogy városvezetés visszamondta a BKV reklámhelyeinek értékesítését évente 1,7 milliárd forintos bevételtől esnek el. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely a pénztelenségre panaszkodik, de egy újabb döntésével is milliárdokat veszít Budapest.

Ismét odaszúrt ellenzéki szövetségeseinek a balliberális oldalt irányító Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció vezetője szerint a Jobbik jobb-közép pártnak, míg a Momentum liberálisnak mutatja magát. Gyurcsány elsőként jelentette be, hogy összefogásban indulnak az ellenzéki pártok a 2022-es országgyűlési választáson és azt is megszabta, hogy előválasztást kell tartani a képviselőjelöltek és a miniszterelnök-jelölt személyéről is.

Pénzmegvonással fenyegette a magyar kormányt az Európai Bizottság alelnöke. Vera Jourová az osztrák Der Standard című lapnak adott interjújában elmondta: a jogállamisági rendelet erős eszközt adott Brüsszel kezébe, amit Lengyelországgal és Magyarországgal szemben is alkalmazni fognak. A Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadhatatlannak nevezte Jourová fenyegetését.

Gyalázatos módon utasította vissza az Európai Bizottság a kisebbségvédelmi kezdeményezést - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A Hír TV brüsszeli tudósítója az okokról kérdezte az Európai Bizottság szóvivőjét, de kitérő választ kapott tőle. A 2013-ban indított polgári kezdeményezés célja az, hogy a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbség védelme az uniós jog része legyen.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!