2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Napról napra

Napról napra: A közép-európaiak kiállnak egymásért

A hét legfontosabb belpolitikai eseményei. A Magyarország által is támogatott német védelmi minisztert jelölték az Európai Bizottság elnökének; még mindig több kerületben imbolyog az ellenzéki összefogás; egy abortuszt-támogató szervezetnek kezdett pénzt gyűjteni Cseh Katalin.

  • Napról napra: A közép-európaiak kiállnak egymásért

A V4-ek által is támogatott Ursula von der Leyent jelölték az EU-s állam- és kormányfők Jean-Claude Juncker utódjaként az Európai Bizottság élére. A három napig tartó maratoni tárgyalássorozat után végül sikerült megállapodni az EU legfontosabb intézményeinek vezetőiről.

Nem sokkal 19 óra után Donald Tusk az Európai Tanács elnöke Twitter oldalán jelentette be, hogy az állam- és kormányfők megegyeztek az unió legfontosabb intézményeinek vezetőiről. Majd a neveket sajtótájékoztatón is megerősítette.

A háromnapos maratoni tárgyalássorozatot kedd este rövid időre fel kellett függeszteni. A Politico hírportál szerint Angela Merkelen kívül az összes többi állam és kormányfő beleegyezett Ursula von der Leyen személyébe, Németországban azonban a nagykoalíciós partner szociáldemokraták hevesen ellenezték a védelmi miniszter bizottsági elnöki jelölését. Valamint a baloldali párt az Európai Központi Bank elnökeként nem Christine Lagarde-ot, hanem a német szövetségi jegybankot vezető Jens Weidmannt látta volna szívesen.

Végül Németország tartózkodott az EU-s vezetőkről, köztük a bizottsági elnökjelöltről szóló szavazáson.

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott: a jövőben is lesznek harcok, de a közép-európaiak kiállnak egymásért.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!