2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Napról napra

Napról napra: A kormány várja Karácsony Gergely egyértelmű álláspontját

  • Napról napra: A kormány várja Karácsony Gergely egyértelmű álláspontját

Hétfőn ismét a koronavírus-járvány elleni védekezésről volt szó a Parlamentben. Az ellenzék a védőeszközöket és a korlátozások enyhítését kritizálta. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: csak az azt megelőző héten több millió maszk és lélegeztetőgép érkezett Magyarországra.

Lenácizta és nőgyűlölőnek nevezte a házelnököt szintén hétfőn Gyurcsány Ferenc a Parlamentben. A DK elnöke a határon túli magyarokat is támadta. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára bocsánatkérésre szólított fel és megjegyezte, ha az ellenzék annyira érzékeny a stílusra, akkor kérjen elnézést a "patkányozásért" és a "lámpavasazásért" is.

A családon belüli erőszak támogatásával vádolt meg minden kormánypári szavazót Szabó Tímea. A parlament kedden döntött az isztambuli egyezmény ratifikációjának elutasításáról. Hollik István szerint a nők elleni erőszak elutasításához nem kell a genderszemlélettel átitatott egyezmény.

Nem bűnözők, ezért nem költöznének be Karácsony Gergelyék karantén-szállójára, ott ugyanis börtönviszonyok között tartanák őket - ezt mondták a Hír Televíziónak nyilatkozó hajléktalanok. Kedden a főpolgármester-helyettes beszélt arról az ATV-ben, hogy teljesen zárt szállót alakítanának ki a városházán. Közben tiltakozik a belváros is Karácsonyék ötlete ellen.

A kormány várja Karácsony Gergely egyértelmű álláspontját - így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön arra, hogy a főpolgármester nyílt levélben kampányolt a Budapestet és környékét érintő korlátozások enyhítése mellett. Gulyás Gergely azt mondta: meglepődtek azon, hogy Karácsony megváltoztatta álláspontját.

Nincsenek meg az iskolák újra nyitásának a feltételei. Egyebek mellett erről beszélt a miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Orbán Viktor elmondta azt is, hogy ameddig nem csökken a halálozások száma addig nem lehet lazítani a budapesti és Pest megyei korlátozásokon sem. A kormányfő hozzátette: legközelebb a jövő hét végén kerülhetnek napirendre az enyhítések.

Enni és inni sem kapott annak a férfinek az édesanyja, aki nemrég hunyt el a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősek Otthonában. Erről a férfi beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Csüri Krisztián szerint az otthonban nem megfelelőek a higiénés viszonyok, édesanyja halotti bizonyítványát pedig meghamisították.

Kapcsolódó anyagok:

A halotti bizonyítványt is meghamisították a főváros által üzemeltetett Pesti úti Idősek Otthonában

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!