2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Napi aktuális

Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely látványpékségben működik, csinált egy jó Facebook-posztot

Karácsony Gergely főpolgármester közzétette, milyennek képzeli el a az autók nélküli Lánchíd környékét. Azt azonban sehol sem közölte, hogy a szerinte csődhelyzetben lévő főváros miből finanszírozná az átalakításokat. A fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője, Wintermantel Zsolt volt a Napi aktuális vendége. 

  • Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely látványpékségben működik, csinált egy jó Facebook-posztot

Látványterveket tett közzé Karácsony Gergely arról, milyen lehetne autók nélkül a Lánchíd környéke. Ezek szerint a főpolgármester szerint az lenne a jó, ha a hídra felvezető utakat mindkét oldalon kétsávosra szűkítenék, a Széchenyi tér nagy részét pedig korzóvá és parkká alakítanák. A döntést perszer a budapestiekre bízza. Egy hete indított szavazást a főváros vezetése arról, hogy autómentes maradjon-e a Lánchíd, vagy visszaengedjék a gépkocsikat a Belvárosba.

A HírTV stúdiójában Wintermantel Zsolt elmondta, bízik benne, hogy a kiemelt helyen elterülő parkokat rendben fogják tartani és nem lesz méhlegelő a terület. 

De ez megint arra világít rá, hogy Karácsony Gergely látványpékségben működik, a kirakatba kiteszi a látványterveket, de érdemi munkát nem végez

- tette hozzá.

A politikus úgy látja,

a főpolgármester egy évvel a választás előtt kezd el kampányolni azzal a tervvel, amiben ő évek őta nem csinált semmit, ráadásul a költségvetésben nincs is rá fedezet (...) lehetett belőle egy jó Facebook-posztot csinálni. 

Teljes beszélgetés: 

További epizódok

A szocialista spanyol miniszterelnök alkotmányt szegett a hatalom megszerzéséért + videó

A szocialista spanyol miniszterelnök alkotmányt szegett a hatalom megszerzéséért + videó

Jorge González-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója volt a vendégünk, akivel az olykor milliósra is duzzadt spanyol tüntetésekről és azok kiváltó okairól beszélgettünk. 2023. november 28.
Heves vita alakult ki a Napi aktuálisban a szuverenitási törvényről + videó

Heves vita alakult ki a Napi aktuálisban a szuverenitási törvényről + videó

Gáspár Kristóf politológus és Both Hunor, a Patrióta főszerkesztő-helyettese esett egymásnak verbálisan élő adásunkban. 2023. november 28.
Ifj. Lomnici Zoltán: Életszerűtlen, hogy valakik font- és eurókötegeket adományoznak Budapesten + videó

Ifj. Lomnici Zoltán: Életszerűtlen, hogy valakik font- és eurókötegeket adományoznak Budapesten + videó

Az alkotmányjogásszal beszélgettünk arról, hogy a mikroadományos ügyben milyen büntetési tételekkel kell szembenézniük a gyanúsítottaknak. 2023. november 28.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!