2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Napi aktuális

Suhajda Szilárd oxigénpalack és teherhordók nélkül vágott neki vasárnap a csúcstámadásnak

Továbbra sincs hír Suhajda Szilárdról. A magyar hegymászó harmadik napja tartózkodik a Mount Everesten. Klein Dávid hegymászóval beszélgettünk.

  • Suhajda Szilárd oxigénpalack és teherhordók nélkül vágott neki vasárnap a csúcstámadásnak

Suhajda Szilárd 2023. március 23-án utazott Nepálba.

Megérkezése után rögtön megkezdte az akklimatizációt, melynek során hozzászoktatja szervezetét a ritka levegőhöz. Az első hetekben 4-5000 méter magasságban edzett, majd a terveinek megfelelően, április 18-án érkezett meg az 5300 méteren lévő alaptáborba. Innentől a táborok kiépítését Szilárd önállóan végezte, minden szükséges felszerelését önerőből vitte fel a hegyre.

A kettes tábort 6400 méteren építette ki. Május 13-án elérte a Genfi-sarkantyút, amely 7900 méteren fekszik, és ami a harmadik akklimatizációs körének célja volt. A négyes tábor 7950 méter magasan fekszik, innen indult el szombaton a csúcstámadásra. 8700 méterről még bejelentkezett műholdas telefonról.

Nyomkövetőjének legutóbbi jelzése alapján nepáli idő szerint szerda este 19:30-kor 8795 méter magasan járt, a Hillary-lépcsőnél, és felfele mozgott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!