2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:30

Napi aktuális

Répássy Róbert: Fel kell tárni egyes perek hosszas elhúzódásának okait + videó

Elhúzódó, „szakállas” perek ezreit szünteti meg a kormány. Van, ami két évnél hosszabb ideig tart. A téma kapcsán a Napi aktuális vendége volt Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

  • Répássy Róbert: Fel kell tárni egyes perek hosszas elhúzódásának okait + videó

Az állam öt év alatt 6 milliárd forint kártérítést fizetett ki, két miniszteri biztos fogja feltárni, miért húzódnak el a perek. 

Évi másfél milliárd forintot fizet ki a magyar állam kártérítésként, amiért túl sokáig tartanak a peres eljárások, éppen ezért két miniszteri biztos fogja elemezni az elhúzódó bírósági gyakorlatot, majd intézkedési javaslatokat dolgoznak ki

– jelentette be a Napi aktuálisban az Igazságyügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Répássy Róbert szerint a törvények megfelelőek, minden lehetőség adott ahhoz, hogy gyorsabban érjenek véget az ügyek. Ezért a bíróságoknak magukban kell keresniük a hibát, belső intézkedéseket kell hozniuk.

További epizódok

Egyenlő arányban osztaná el a hat párt között a büntetést az ÁSZ + videó

Egyenlő arányban osztaná el a hat párt között a büntetést az ÁSZ + videó

Kellemetlen ajándék Mikulásra: a Számvevőszék 260 millióra büntette az ellenzéki pártokat, de fejenként félmilliárd is lehet a vége. Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Kovács András, az Origo újságírója voltak a vendégeink. 2023. december 06.
Alapképzettséghez kötné a szavazati jogot a Mi Hazánk + videó

Alapképzettséghez kötné a szavazati jogot a Mi Hazánk + videó

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke érkezett a stúdióba. 2023. december 06.
Köves Slomó: a fény legyőzi a sötétséget + videó

Köves Slomó: a fény legyőzi a sötétséget + videó

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija volt a Napi aktuális vendége. 2023. december 06.

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Márki-Zay Péterre hárítanák a tiltott kampányfinanszírozás ügyét az ellenzéki pártok?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!