2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Napi aktuális

Összeesküvés-elmélettel állt elő az LMP a bérletügyben + videó

Ez egy show műsor? Így kérdezett vissza Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese a Napi aktuálisban a HírTV műsorvezetőjének azon felvetésére, hogy kinek állhat érdekében az, amit az ellenzéki párt állít a bérletügyben, hogy már régen megszületett egy Lázár–Karácsony-paktum, csak a két politikus most „csinálja a cirkuszt”.

  • Összeesküvés-elmélettel állt elő az LMP a bérletügyben + videó

Újabb ajánlatot tett Budapest vezetésének Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter azt javasolja: Karácsony Gergelyék fogadják el országbérletet és a vármegyebérletet a fővárosi tömegközlekedési eszközökön,, cserébe ők a Volán, a MÁV és a HÉV járatain elfogadják a Budapest-bérletet. A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány nem akarja szívatni a Budapestieket, még csak a főpolgármestert sem...

Az ellenzéki oldalon Ungár Péter, az LMP politikusa úgy reagált, hogy szerinte Lázár János ajánlata a BKK csődjéhez vezetne. 

Kanász-Nagy Máté a HírTV stúdiójában kijelentette: Lázár János nagy sanyargatója a fővárosnak és egyetértve párttársával kijelentette, a miniszter bejelentése a BKK azonnali csődjét jelentené. Az LMP frakcióvezető-helyettese nagyon furcsának nevezte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester miként is reagált a javaslatra

Amit bejelentett Lázár János, az gyakorlatilag azt jelent, hogy egy-másfél millió közlekedő nem fizetné meg a BKK-bérletet mert érvényes lenne a Lázár-féle koncepcióban az országbérlet, vagy a vármegyebérlet, tehát óriási kiesést szenvedne el a BKK, ez egyértelmű csőd. De nem azt mondja Karácsony Gergely, csődbe viszi Lázár János a BKK-t, hanem azt mondja, ez egy jó irány

- tette hozzá. 

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, sejtése szerint a két politikus eljátssza a nagy cirkuszt, de megszületett már a ,, csak - jegyezte meg - most még valamiért szórakoztatnak bennünket, akik, mint utazó egyre idegesebbek vagyunk, mert nem tudni, hogy most januárban, hogy március 1-jétől, mi lesz

Máris itt az év legkeményebb csörtéje

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek politika kemény támadást intézett Ungár Péter ellen, amiért az LMP abban gondolkodik, hogy Karácsony Gergely ellen főpolgármester-jelöltet indít, Kanász-Nagy Máté elmondta, egy politikai pártnak az a dolga, hogy jelölteket nevezzen meg, programot alkosson és egy legyen egy víziója, hogy milyen fővárost képzel el, az LMP ebbe az irányba elég komolyat lép előre, és - tette hozzá - ez más politikusoknak nem tetszik. 

Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója Vezércikk című műsorunkban úgy fogalmazott:

az állam az elmúlt időszakban - Lázár Jánosnak piros pont – bebizonyította, hogy egy népszerű, közigazgatási határok közötti bérlet-formát tudott létrehozni.

A politikai elemző kifejtette: több millió ilyen bérlet fogyott el, ami azt jelenti, hogy jó döntést hoztak ennek megalkotásával, és az is vélelmezhető, hogy ez finanszírozható. Az államot ugyanis az is érdekli, hogy finanszírozható-e a konstrukció? Karácsony Gergelynek meg van egy Budapest-bérlete, ül a fenekén, és azt mondja, hogy nem. Ennyi a konstruktivitása az egész történetben.

A HírTV Vezércikk című műsora megtekinthető kedden 20 óra 55 perctől, valamint YouTube-csatornánkon is, 21 óra 55 perctől. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

123 évvel ezelőtt mutatták be az első, már önálló filmnek számító magyar mozgóképet, A tánczot. Ennek apropóján minden évben április 30-án tartjuk a magyar film napját. A legutóbb bemutatott magyar film pedig a Most vagy soha! A téma kapcsán vendégünk volt Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!