2021. 10. 15. Péntek Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Napi aktuális

Ők heten, köztük Sargentini utódja és Donáth Anna is hazánkba jön vizsgálódni

Szerdán kezdi meg kétnapos magyarországi meghallgatási sorozatát az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága. Miért éppen most jött a LIBE bizottság Budapestre, mi a cél? Zöldhegyi Katalin tudósítónkat kapcsoltuk Brüsszelből.

LMBTQ-aktivisták és migránspárti politikusok is vizsgálják a következő napokban a magyar jogállamiságot - kiemelten a gyermekvédelmi törvényt. A LIBE bizottság delegációja a hetes cikkely szerinti eljáráshoz gyűjt anyagot - elsősorban kormánykritikus pártoktól, szervezetektől, újságíróktól. A bizottság egyik tagja a szélsőbaloldali Malin Björk, aki arról híresült el, hogy több száz műanyag klitoriszt nyomtatott az Európai Parlament költségén szóróajándéknak. Ő többször együtt dolgozott Judith Sargentinivel is.

Újabb hazug jelentésre számít a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

A magyar emberek nem kérnek sem a gyermekekre irányuló agresszív szexuális propagandából, sem a migránsokból – szögezte le a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja. Mint írták: a LIBE-bizottsági küldöttség tele van európai baloldali, bevándorláspárti politikusokkal és LMBTQ-aktivistákkal, így borítékolható, hogy ismét egy hazug politikai jelentés fog készülni Magyarországról.

További epizódok

Horváth József: Beleavatkoztak a csehországi választásokba

Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója szerint Andrej Babis cseh kormányfő is a hibrid háború egyik vesztese. 2021. október 15.

Századvég: A választók közel kétharmada a Fidesz-KDNP győzelmére számít 2022-ben

Mit mutatnak a közvéleménykutatási számok? Vendégünk Palócz André, a Századvég vezető elemzője volt. 2021. október 15.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk. 2021. október 15.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Megemlékezés Olaszliszkán

15 éve lincselték meg Szögi Lajos tanárt Olaszliszkán. A gyilkosság évfordulóján a településen emlékezik 18 órától a Mi Hazánk, a MÖM és a Betyársereg. A helyszínen van tudósítónk Csápenszky Erna.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!