2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la

Következik:

Híradó 12:00

Napi aktuális

Németh Szilárd: Akkor is rendezzük a tanárok bérét, ha Dobrevék sikerrel fúrják meg a pénzek érkezését

Az állami és önkormányzati bérházakra is kiterjesztik a rezsicsökkentést. A döntéssel csaknem kétezer családnak segít a kormány. Vendégünk volt Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

  • Németh Szilárd: Akkor is rendezzük a tanárok bérét, ha Dobrevék sikerrel fúrják meg a pénzek érkezését

Amikor elszabadultak az árak azt mondtuk, a rezsicsökkentést fenn kell tartani, mert ez egy olyan vívmánya a kormánynak, amit nem szabad kockára tenni, még ilyen vészterhes időkben sem – jelentette ki Németh Szilárd.

Ma minden magyar család havonta 181 ezer forinttal kevesebbet fizet, mintha a rezsicsökkentés megszűnt volna, sőt az átlagfogyasztás fölött olyan árat alkalmazunk, ami még mindig nem éri el a piaci árat (…) be kellett vezetnünk a nagycsaládos kedvezményt (…) a legutóbbi adatok szerint több, mint 60 ezer nagycsaládos élt ezzel a kedvezménnyel, majd jöttek a társasházi kedvezmények is

– mutatott rá a kormánybiztos.

Németh Szilárd emlékeztetett, 65 ezer családot érint az a kedvezmény, amely azokra vonatkozik, akik többgenerációs házakban élnek.

Arra a kérdésre, hogy az egyre növekvő szankciók fényében meddig lehet ezt a rendszert fenntartani Németh Szilárd elmondta,

a brüsszeli döntéshozók folyamatosan akarják a büntetőintézkedéseket növelni (...) a szankciók vezettek oda, hogy egyre drágább a gáz és most már ott tartunk, hogy nem csak egyre drágább lesz, hanem, hogy nem lesz. A szankciók kiterjesztése azt hozhatja magával, hogy egyszerűen nem lesz. 

A politikus szerint, aki tönkreteszi Európa gazdaságát, az nem európai értékeket szolgál, s - tette hozzá - ugyanez igaz a magyarországi baloldalra. 

Utalva arra, hogy az ellenzéki európai parlamenti képviselők - köztük Dobrev Klára - is megszavazták, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat Németh Szilárd elmondta, 

elképesztő, hogy valaki a hazája ellen dolgozik, hiszen az uniós források nem csak az energiapiacon jelentkeznek, nem csak a gazdaságban jelennek meg. Itthon lázítják a tanárokat, rátelepednek a tanárok jogos elégedetlenségére és mindenre ráveszik őket, de egyébként, amiből finanszíroznánk a pedagógusok bérét, azt pedig teljesen fúrják, hogy ne kaphassa meg Magyarország a forrásokat. 

Nyomatékosította,

akkor is rendezni fogjuk a tanárok bérét, ha nem jönnek meg a pénzek, akkor is, ha Dobrev Kláráék sikerrel megfúrják, hogy megérkezzenek a pénzek, csak akkor kisebb mértékben tudjuk rendezni.

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

További epizódok

Befolyásolták-e a magyar médiát külföldi pénzzel?

Befolyásolták-e a magyar médiát külföldi pénzzel?

Vajon mennyire független és objektív az a média, amit külföldről finanszíroznak, olyanok akik a magyar médiaviszonyokat akarják befolyásolni? A stúdióban Móna Márk, a Célpont szerkesztő-riportere. 2023. január 27.
Mit profitálhat a magyar gasztronómia a történelmi sikerből?

Mit profitálhat a magyar gasztronómia a történelmi sikerből?

A Lyonban megrendezett Bocuse d’Oron, vagyis a világ legrangosabb szakácsversenyén a Dalnoki Bence séf vezette magyar csapat a harmadik helyet szerezte meg és ezzel történelmi sikert ért el. Vendégünk volt Csíki Sándor gasztronómiai szakíró. 2023. január 27.
Somkuti Bálint: Még hosszú idő, amíg be lehet vetni a Leopard 2-es tankokat az ukrán harcmezőn

Somkuti Bálint: Még hosszú idő, amíg be lehet vetni a Leopard 2-es tankokat az ukrán harcmezőn

Első körben tizennégy Leopard 2 harckocsit küld a német kormány Ukrajnának, jelentette be Olaf Scholz kancellár szerdán. Németország a harckocsik mellett logisztikai eszközöket és üzemanyagot is szállít a háborúban álló országnak. Vendégünk volt Somkuti Bálint, az MCC geopolitkai műhelyének kutatója. 2023. január 27.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

„A gyanú szerint közvetlenül az igazgatót fizethették le”

„A gyanú szerint közvetlenül az igazgatót fizethették le”

Már a rendőrség is nyomoz a budapesti Eötvös József Gimnáziumban kirobbant vesztegetési ügyben. Hangfelvételek szerint pénzért olyan diákokat is felvettek, akik nem feleltek meg a felvételi vizsgán. Vendégünk volt Haraszti Gyula, a Magyar Nemzet újságírój és Gáspár Kristóf, a Paradigma Intézet vezető elemzője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!