2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Napi aktuális

Németh Szilárd: Akkor is rendezzük a tanárok bérét, ha Dobrevék sikerrel fúrják meg a pénzek érkezését

Az állami és önkormányzati bérházakra is kiterjesztik a rezsicsökkentést. A döntéssel csaknem kétezer családnak segít a kormány. Vendégünk volt Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

  • Németh Szilárd: Akkor is rendezzük a tanárok bérét, ha Dobrevék sikerrel fúrják meg a pénzek érkezését

Amikor elszabadultak az árak azt mondtuk, a rezsicsökkentést fenn kell tartani, mert ez egy olyan vívmánya a kormánynak, amit nem szabad kockára tenni, még ilyen vészterhes időkben sem – jelentette ki Németh Szilárd.

Ma minden magyar család havonta 181 ezer forinttal kevesebbet fizet, mintha a rezsicsökkentés megszűnt volna, sőt az átlagfogyasztás fölött olyan árat alkalmazunk, ami még mindig nem éri el a piaci árat (…) be kellett vezetnünk a nagycsaládos kedvezményt (…) a legutóbbi adatok szerint több, mint 60 ezer nagycsaládos élt ezzel a kedvezménnyel, majd jöttek a társasházi kedvezmények is

– mutatott rá a kormánybiztos.

Németh Szilárd emlékeztetett, 65 ezer családot érint az a kedvezmény, amely azokra vonatkozik, akik többgenerációs házakban élnek.

Arra a kérdésre, hogy az egyre növekvő szankciók fényében meddig lehet ezt a rendszert fenntartani Németh Szilárd elmondta,

a brüsszeli döntéshozók folyamatosan akarják a büntetőintézkedéseket növelni (...) a szankciók vezettek oda, hogy egyre drágább a gáz és most már ott tartunk, hogy nem csak egyre drágább lesz, hanem, hogy nem lesz. A szankciók kiterjesztése azt hozhatja magával, hogy egyszerűen nem lesz. 

A politikus szerint, aki tönkreteszi Európa gazdaságát, az nem európai értékeket szolgál, s - tette hozzá - ugyanez igaz a magyarországi baloldalra. 

Utalva arra, hogy az ellenzéki európai parlamenti képviselők - köztük Dobrev Klára - is megszavazták, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat Németh Szilárd elmondta, 

elképesztő, hogy valaki a hazája ellen dolgozik, hiszen az uniós források nem csak az energiapiacon jelentkeznek, nem csak a gazdaságban jelennek meg. Itthon lázítják a tanárokat, rátelepednek a tanárok jogos elégedetlenségére és mindenre ráveszik őket, de egyébként, amiből finanszíroznánk a pedagógusok bérét, azt pedig teljesen fúrják, hogy ne kaphassa meg Magyarország a forrásokat. 

Nyomatékosította,

akkor is rendezni fogjuk a tanárok bérét, ha nem jönnek meg a pénzek, akkor is, ha Dobrev Kláráék sikerrel megfúrják, hogy megérkezzenek a pénzek, csak akkor kisebb mértékben tudjuk rendezni.

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

További epizódok

„A következő világbajnokságon ott kell lenni”

„A következő világbajnokságon ott kell lenni”

Szakértők szerint több válogatott eddigi teljesítményét látva Marco Rossi csapata, ha kint lenne Katarban, biztosan sikeres lenne. Vendégünk volt Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője. 2022. november 25.
Meg lehet oldani hatalmi szóval a nők arányát a felsővezetésben?

Meg lehet oldani hatalmi szóval a nők arányát a felsővezetésben?

Kötelező nemi kvóta bevezetéséről döntött az Európai Parlament. A stúdióban Szőnyi Kinga, a Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke. 2022. november 25.
Zacher Gábor: Napjaink dizájnerdrog-használata olyan, mint az orosz rulett

Zacher Gábor: Napjaink dizájnerdrog-használata olyan, mint az orosz rulett

Előzetes letartóztatásban van az a férfi, aki hét elején a nyílt utcán egy bárddal a kezében megsebesített egy másik férfit. Az Andrássy úton történt bűncselekményt a HírTV kamerája is megörökítette. Kiderült, hogy az elkövető valószínűleg drog hatása alatt állt. A stúdióban Zacher Gábor toxikológus főorvos. 2022. november 25.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szanyi Tibor Vs. Volner János

Szanyi Tibor Vs. Volner János

Feloldották a titkosítás alól az a jelentést, amelyből kiderül, hogy 3 milliárd forinttal támogatták Amerikából Márki-Zay Péter mozgalmát. A stúdióban Szanyi Tibor, az ISZOM alapítója, az MSZP korábbi alelnöke és Volner János, a Huxit párt elnöke, korábbi Jobbik alelnök.
Bakondi György: A migránsbűnözők nem menekültek

Bakondi György: A migránsbűnözők nem menekültek

Ismét migránsbandák csaptak össze a vajdasági Horgoson. A magyar határtól 5 kilométerre fekvő településen az éjszaka gépfegyverrel lőtték egymást a bevándorlók. A leszámolásban többen is megsérültek. A stúdióban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Both Hunor: A magyar ellenzék mögött volt pénz, paripa, fegyver

Both Hunor: A magyar ellenzék mögött volt pénz, paripa, fegyver

Egészen az amerikai titkosszolgálatig vezetnek a kampánytámogatás szálai – legalábbis erre lehet következtetni a nemzetbiztonsági szolgálatok jelentéséből. Egy olyan amerikai alapítvány utalt ugyanis Márki-Zayéknak, amely a CIA felügyelete alatt áll. A stúdióban Both Hunor, a Kontra.hu főszerkesztő-helyettese.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!