2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Maruzsa Zoltán: A baloldal csak kampánycélokra használja fel a pedagógusokat és a diákokat

Megint, örökre és visszavonhatatlanul összeomlik az oktatás. Ezt vizionálják a szakszervezetek. Elkészült a statisztika hányan mondtak fel távoztak a pedagóguskarból az életpályatörvény miatt. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár érkezett a Napi aktuális stúdiójába.

  • Maruzsa Zoltán: A baloldal csak kampánycélokra használja fel a pedagógusokat és a diákokat

Az a tömeges felmondás, amit a dollármédia és a szakszervezetek tavasztól kezdve folyamatosan sulykoltak, hogy itt öt, meg tízezer ember fog távozni a pedagógus pályáról - ez nem történt meg - jelentette ki Maruzsa Zoltán a Napi aktuális című műsorunkban. A pedagógusok 99 százaléka az új életpályamodell szerinti új jogállást választotta - emelte ki a köznevelésért felelős államtitkár.

Természetesen van a köznevelés világában mindig fluktuáció. Éves szinten egyébként nagyjából 8-9 ezer fő az, aki állás helyett vált, sok esetben iskolák között, néha pedig kilép a rendszerből és jönnek helyettük mások. Tehát, ha megnézzük a pedagógus létszámot Magyarországon, akkor 2010 és 2022 között egyébként folyamatosan, köznevelésben és szakképzésben együtt a 165 ezer fő környékén mozogtunk, és a 21 és 22 évben is a KSH honlapján megtalálhatók ezek az adatok. 145 ezer fő környékén volt a köznevelésben foglalkoztatottaknak a száma, a többiek pedig a szakképzésben, tehát jelentős változás nincs

- mutatott rá.

További epizódok

Előzetes a Karikó Katalinnal készült exkluzív interjúból + videó

Előzetes a Karikó Katalinnal készült exkluzív interjúból + videó

A vasárnap a Hír TV-ben megjelenő, Karikó Katalinnal készült interjúnak egy részletét mutattuk be a Napi aktuálisban. 2023. december 08.
Korszakalkotó magyar fejlesztésű járművet mutattak be a dubaji klímacsúcson + videó

Korszakalkotó magyar fejlesztésű járművet mutattak be a dubaji klímacsúcson + videó

Kun Krisztián, a Neumann János Egyetem Járműtechnológiai Kutatócsoport vezetője és Ruppert Dániel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója voltak a vendégeink. 2023. december 08.
Az adóhatóság további 1,4 milliárd forintos kampánytámogatást vizsgál a baloldalnál + videó

Az adóhatóság további 1,4 milliárd forintos kampánytámogatást vizsgál a baloldalnál + videó

Novák Zoltán politikai elemző és Lentulai Krisztián újságíró voltak a Napi aktuális vitablokkjának a vendégei, akik a baloldali pártokra kirótt ÁSZ büntetésről fejtették ki a véleményüket. 2023. december 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!