2022. 01. 17. Hétfő Antal, Antónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Radar 05:00

Napi aktuális

Nagy István: Mindennek a teteje, hogy Bige politikai kérdéssé teszi az egész műtrágyaügyet

Mi zajlik a műtrágyapiacon? Az agrártárca szerint az elmúlt 10 évben 36 milliárd kárt okozott a gazdatársadalomnak Bige László. Napi aktuális című műsorunk vendége volt Nagy István agrárminiszter.

Minimum 36 milliárd forintos kárt okozott a műtrágyapiacon történt kartellezéssel Bige László és ezzel egyszer majd el kell számolnia – jelentette ki az agrárminiszter. Nagy István közlése szerint a GVH feltérképezte a kartellezést, két cég elismerte és be is fizette a büntetést, vagyis a GVH vizsgálta megalapozott, de ezt Bige László vitatja és jogi útra tereli az ügyet.

A Bige László által vezetett Nitrogénművek Zrt. nem tudja a teljes magyarországi piacot lefedni, tehát műtrágya mintegy 40 százalékát importból kell beszerezniük a gazdáknak, ez pedig kiszolgáltatottá teszi a gazdákat.

Amikor azt tapasztalják, hogy ez a monopol cég őket becsapja és olyan piaci eszközökhöz fordul, hogy drágábban kell megvenni a műtrágyát, az bizony indulatokat szül

– tette hozzá.

A kormány hétfőre válságtanácskozásra hívta a műtrágya importőr cégeket, akik megígérték, hogy vészhelyzet esetén biztosítható a magyar gazdák műtrágya szükséglete. Önmagában ennek árcsökkentő hatása is van.

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

További epizódok

Géczy Krisztián: LMBTQ-propaganda az iskolákban

Vendégünk volt Törökbálint alpolgármestere, Géczy Krisztián. 2022. január 14.

Víg Dávid: Aljas színjátékról van szó!

Vendégünk volt Víg Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója. 2022. január 14.

Ratatics Péter: Több mint 400 töltőállomást vásárolt Lengyelországban a Mol

Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója volt a vendégünk. 2022. január 14.

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!