2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Napi aktuális

Ilyen korrekt összefoglaló még nem született a szlovákiai buszbalesetről

Egyelőre nem világos, pontosan mi okozta a tegnapi szlovákiai buszbalesetet. A busz és a kamion vezetőjének felelősségét is vizsgálják. A stúdióban Hámori László, a Gépjármű Károsultak Országos Szövetségének elnöke.

  • Ilyen korrekt összefoglaló még nem született a szlovákiai buszbalesetről

Stábunk megkérdezte egy turistabuszok bérbeadásával foglalkozó cég ügyvezetőjét, mit gondol a sajtóban megjelent információk és képek alapján elképzelhető-e, hogy a sofőr elaludt.

A képeket látván én úgy gondolom, hogy erre kicsi volt az esély. Tudván azt az információt, hogy a busz Magyarországról indult reggel, általában ilyenkor a sofőrök pihenten indulnak útnak, és ez valamikor a délelőtti órákban történt ez a baleset, a látási viszonyok jók voltak, elméletileg a sofőr pihent volt.

Frey Gabriella szerint, ha a sofőr fáradtnak érezte volna magát, jelzett volna a váltótársának, hogy cseréljenek. Az már biztos, hogy alkoholt nem fogyasztott egyik járművezető sem, de óriási erővel csapódott a busz a kamionba. Vagyis a kamion vagy állt vagy nagyon lassan haladhatott a tragédia bekövetkeztekor. 

Ilyen korrekt összefoglaló még nem született a szlovákiai buszbalesetről

- jelentette ki Hámori László, aki házi feladatot adott a nézőknek. 

  • Vajon miért van a busznak jobboldali irányba teljesen kitekerve a kormánya? 
  • Mit keres abban a szélső sávban a busz teljes terjedelmével?
  • Miért nem látható egy centiméter féknyom? 

A Gépjármű Károsultak Országos Szövetségének elnöke szerint egy szakértői team-re van szükség és

az elsődleges információkat nem szabad közölni, mert abból furcsa mende-mondák születhetnek.

Hozzátette:

a sérültek mindenféleképpen kártérítési igénnyel élhetnek, teljesen mindegy ki okozta a balesetet. 

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megkezdődött a magyar űrhajósjelöltek izolációs gyakorlata + videó

Megkezdődött a magyar űrhajósjelöltek izolációs gyakorlata + videó

Ferencz Orsolya miniszteri biztossal a következő témákról is beszélgetett az adásban Velkovics Vilmos: megkezdődött az űrhajósjelöltek izolációs gyakorlata a TEK munkatársainak közreműködésével, a jelöltek hat napon keresztül, a külvilágtól elzárva hajtanak végre különböző feladatokat, az űrkompetenciák elsajátítása és fejlesztése valódi szuverenitási kérdéssé vált.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!