2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Napi aktuális

Horváth József: Izraelben konszenzus van abban, hogy a Hamászra nagyon kemény csapást kell mérni

MIndenképpen támadni fog Izrael a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin terrorszervezet ellen - erről Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője beszélt a Napi aktuálisban. 

  • Horváth József: Izraelben konszenzus van abban, hogy a Hamászra nagyon kemény csapást kell mérni

M. Dobos Marianne műsorvezető felvetésére, hogy mikor indulhat meg az invázió a Gázai övezet ellen Izrael részéről, Horváth József elmondta, az USA igyekszik hűteni a kedélyeket, mert az Egyesült Államok szeretné elkerülni, hogy a zsidó állam egy kemény, pusztító csapást mérjen, félve attól, hogy a konfliktus kiterjed a közel-keleti térség államaira is. 

Másrészről az izraeli vezetés sokáig ezt már nem húzhatja, hiszen azzal, hogy a katonák gyakorlatilag 10 napja ott állnak Gáza falainál, de a mindjárt támadunk állapotot nem lehet a végtelenségig fenntartani, az állandó készenlétben fejben elfáradnak a katonák

- tette hozzá. 

Az ENSZ szerint Izrael háborús bűnös! Erre reagálva a biztonságpolitikai szakártő rámutatott, folyik egy kommunikációs háború is, hiszen az október 7-i Hamász-támadás után - ami eleinte a terrorcsoport brutalitását mutatta be - a nemzetközi médiában elindult egy átformálása a kommunikációs térnek, ami arról szól, hogy történt, ami történt, Izrael naponta gyerekek ezreit gyilkolja meg, kórházakat, mecseteket támadnak. 

Ez egy kigondolt, előre megtervezett kommunikációs lépéssorozat, amivel palesztin, radikális iszlám oldalról igyekeznek Izrael sarokba szorítani

- jegyezte meg. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

További epizódok

A Momentum is Karácsony Gergelyt támogatja + videó

A Momentum is Karácsony Gergelyt támogatja + videó

Gelencsér Ferenc pártelnök szerint a Momentum egy kompromisszumra kész párt, és a főpolgármester az elmúlt négy évben rászolgált a Momentum, mint liberális párt támogatására. A téma kapcsán a HírTV stúdiójában Lampé Ágnes és Forgács István ütköztette véleményét. 2023. december 01.
Beadja az unió végül a derekát? + videó

Beadja az unió végül a derekát? + videó

Sajtóinformációk szerint december közepéig meghozza pozitív döntését az európai bizottság, és felszabadulhat tíz milliárd eurónyi befagyasztott forrás hazánk számára. Vendégünk volt Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. 2023. december 01.
Rekordszámú résztvevője van a klímacsúcsnak + videó

Rekordszámú résztvevője van a klímacsúcsnak + videó

Csütörtökön kezdődött az ENSZ éghajlat-változási csúcstalálkozója Dubajban. A rendezvényen Novák Katalin köztársasági elnök is részt vesz. Kovács Erik klímakutató érkezett a stúdióba. 2023. december 01.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

A WHO szerint a háborútól szenvedő Gázai övezetben a halálozások számának jelentős megemelkedését okozhatják az egyre terjedő, főleg légúti és hasmenéses tünetekkel járó betegségek.Kapcsoltuk Dr. Szlávik Jánost, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjét.
„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!