2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Napi aktuális

Hidvéghi Balázs: Az EP minden erejével nyomást gyakorol az Európai Bizottságra

Miközben az Európai Parlament elfogadta azt az állásfoglalást, amely azt követeli, hogy tartsák vissza a hazánknak járó uniós források egy részét, az Európai Bizottság szerint nincs akadálya a kohéziós és helyreállítási forrásokról szóló megállapodás aláírásának. A stúdióban Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője.

  • Hidvéghi Balázs: Az EP minden erejével nyomást gyakorol az Európai Bizottságra

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerint őket is meglepte a hír, hogy a Von der Leyen kabinet vezetői egy sajtó-háttérbeszélgetésen ismertették a bizottság álláspontját, pedig korábban mindkét fél tartotta magát ahhoz, hogy bármilyen új körülmény felmerülése esetén egymást értesítik először. 

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője adásunkban elmondta, az ügyben nem elhanyagolható az Európai Parlament szerepe. 

Az Európai Parlament minden erejével nyomást akar gyakorolni és nyomást is gyakorol az Európai Bizottságra a megállapodás ellen, ez látható volt a hétfői vitában és a csütrötöki szavazásban is, amikor láthattuk, hogy az Európai Parlament többsége amellett foglalt állást, hogy ne adjanak Magyarországnak forrásokat

- mutatott rá. 

A politikus úgy látja, az EB nem tudja teljesen függetleníteni magát ettől a nyomástól és úgy tűnik, most egy újabb feltételt hoznak be a tárgyalásokba, ami az igazságszolgáltatás rendszerének néhány módosításáról szól. 

Teljes beszélgetés:

 

További epizódok

Megadja Gábor: Elon Musk fejére kitűzték a vérdíjat

Megadja Gábor: Elon Musk fejére kitűzték a vérdíjat

Amióta Elon Musk megvette a Twittert, mintha a liberális oldal elsőszámú közellensége lenne. Miért van ez így? Erre is kerestük a választ Megadja Gáborral, a Kontra főszerkesztőjével. 2022. december 02.
Robert C. Castel: Most már a célpont az ukrán nép, mind lélektanilag, mind fizikailag

Robert C. Castel: Most már a célpont az ukrán nép, mind lélektanilag, mind fizikailag

Kilenc hónapja tart az orosz-ukrán háború. Bár a harcok kezdetben két nagy hadsereg között zajlottak, ősz végén egy új fejezet kezdődött, a stratégiai bombázás. Az oroszok lényegében lerombolták Ukrajna energetikai infrastruktúráját. A stúdióban Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő. 2022. december 02.
Jelenleg az ellenzék semmilyen ügyet nem kezel jól

Jelenleg az ellenzék semmilyen ügyet nem kezel jól

Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektigazgatója, és Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója beszélik meg egyebek között azt, hogy Karácsony Gergely mégis tudott a külföldi kampánypénzekről. 2022. december 02.

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kezdődik a CPAC Japan 2022

Kezdődik a CPAC Japan 2022

Tokió lesz a helyszíne a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvénye, a CPAC következő állomásának. A stúdióban Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!